16 October 2008

Tick Tock Tick Tock







Banyak betul la ticker yang ada ... tapi ada yang Week 31, ada Week 32. Mana satu yang betul nya? Untuk elak sebarang kontroversi meh sini aku ajau kan.

Yang Week 32 ialah count secara formal yang digunakan kat memana sahaja dalam dunia nih. Iaitu ikut 1st day of last period yang korang dapat. Macam aku, LMP (Last Menstrual Period) ialah pada 1st March 2008. Oleh itu count yang doktor gunakan ialah dari hari pertama tersebut.

Dengan mengambil kira tarikh 1 Mac tadi sebagai rujukan ... aku dijangka bersalin pada 08 - 12 - 08. Masa tu sudah Raya Haji maaa. So tinggal ler 51 hari ajer laie aku nak preparekan diri ini.

Laie satu tarikh? Ouh ... itu adalah ikut suka aku sebab memulanya doktor kata due aku pada 13 Disember. Aku kalo buleh takmo anak aku lahir sama tarikh dengan perempuan² evel witch itu. So aku saja jer anjak ke 14 Disember. Aci tak? Hahaha ... aku yang nak beranak, so suka hati aku la kan?

2 comments:

  1. Thanks but then still having doubts nak letak nama yang mana satu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...