26 February 2011

:: Nota Hidup Ringkas ::

Situasi A :: Petang – Hujan.

Anak : Mak, trafik lite. Basah hujan
Mak : Ha ah … sian trafik lite. Basah kena hujan
Anak : Sian trafik lite. Sayaaang trafik lite
Mak : Sayaaang Mak
Anak : Sayaaang trafik lite
Mak : Ooo itu macam ka ?Sayaaang Ayah
Anak : Sayaaang Ayah
Mak :? Wah wah … Sayaaang Katak
Anak : Sayaaang Katak
Mak : Sayaaang Atok
Anak : Sayaaang Atok
Mak : Sayaaang Mak
Anak : Sayaaang TRAFIK LITE !

Sayang trafik lite sama sayang Mak atau sayang Mak sama sayang trafik lite ? Atau Mak leh tukar² warna ikut situasi ?


Situasi B :: Hari Lahir Anak

Mak : Nah, nasi lemak. Bawak la opis, bagi kengkawan makan
Anak : (Mati² takmo bawak)
Mak : (Paksa juga anak bawak sebab niat nak sedekah Hari Jumaat)

Waktu Rehat Jumaat

Mak : Amacam nasi lemak ? Dah habis ?
Anak : MANA DIAORANG MAKAN. MANA ADA MAKAN PUKUL 10. DAH KATA TAK PAYAH !
Mak : Mana mak tau … mak nak sedekah jer. Diaorang nak makan ke tak takpelah. Lunch kan buleh makan laie
Anak : (BEBEL BEBEL BEBEL)
Mak : Eh … ko nih cakap ngan MAK ke ngan KAWAN tengking² camnie ?

Sayang Mak sama sayang kawan ke atau Sayang kawan sama sayang Mak ?


Susah jadi Mak. Baik Mak muda mahupun Mak tua. Mak muda pe’el anak lain. Mak tua pe’el anak lagi lah lain. Anak A belum tau laie menjawab macam Anak B. Kalau la Anak A dah pandai menjawab macam Anak B … haih, Mak muda tatau nak cakap apa dah

Anak A dah tentu la belum ada akal. Anak B yang dah berakal … jangan la jadi macam Anak A. Kalo bagi nasihat marah, tegur marah … takkan nak biar je ? Mau jadi apa kah ?

Mak tua pun niat nya baik. Nak tumpang rasa gembira menyambut hari lahir anak di pejabat. Patut Anak B rasa bersyukur … masih ada MAK yang tonggang langgang masak nasi lemak untuk dibawa semata kerana nak menyambut hari lahir awak. Bukan kena naik beskal jual keliling kampung pun. Bawak bagi orang makan je

Nasib baik masih ada MAK. Kalau Mak dah takde … Apa nak buat ? Nak menyesal ?

Dah lambat …

 

23 February 2011

:: Sakit La ::

Adeh ...
Skarang asik sakit bahu
Orang kata itu tanda STRESS !
 
Aku stress ke ?
 
Stress jugak lah ... buleh tahan
Malam pun kalo tido asik terjaga²
Kadang kol 1 pagi ... kadang kol 3 pagi
 
Pastu asik sakit kepala kaw² nyer
 
Rasa cam nak hantuk kepala kat dinding je
Eh, bahaya ... kang pecah plak kapla
Pecah kelapa takpe
 
Skarang tengah dengar Melaka FM
 
Ada interview secara live ngan seorang OKU India
Dia citer la masalah dia tak pernah dapat bantuan
Nak belajar pun PTPTN tolak permohonan dia
 
I should've not listen to this !
 
Makin tambah sakit kepala otak aku
Kang mula memikio masalah orang
Masalah sendiri tak settle
 
Nak kena tukau specs ah ... rasa cam nak muntah !
 
 
 

22 February 2011

:: 1st Time ::

Alhamdulillah ! 1st time neh … hehehe tak sangka mendapat hasil lumayan

Capture3

Tadaa … ! Aiseh … tak nampak ke ? Jap jap …

Capture4

Hehehe … orang lain (kakngah) sebulan sapu habis semua GA kat alamaya neh. Aku dapat 1 jer pun nak kecoh. Haa … secara jujurnya, aku rajin buat contest, tapi tak rajin nak masuk orang punya contest

Ni la namanya tuah 1st timer. Adeh … macam dah gian la pulak. Err … kat mana ada buat laie GA ke, contest ke … ? Sila bagi tau yer

Keputusan leh tengok sini
Aku nyer entry leh tengok sini

Tenkiu yer Cik As of Tote Boutique. Hehehe masih tersenyum lebau …

 

 

:: Hari Hoya²–Day 2 Pt. 2 ::

Alamak aih … citer pie Makassar pun tak habis² laie … Ada mood sket mau sambung dari Pt.1 yang dah dipost lama aritu

Ayoh sambung !

Sebelum meneruskan acara jalan² … aku saja jer seronok nak kongsi sumting ngan korang semua. Mari tengok

PB261549 PB261550 PB261551 PB261552 PB261553 PB261557 

Hehehe … takjub sekejap sebab ini semua datang dari mini bar hotel yang kitaorang duduk tu. Penuh mini bar tu. Sungguh pun mini … but it was fully stocked ! Kalo kat sini either mini bar nya kosong atau ada la 2-3 benda je. Heaven sungguh … tapi yang buat aku sangat teruja ialah … Teh Botol tu. Hahaha … lama betul mengidam. Asik tengok iklan jer, akhirnya dapat gak rasa

PB261559

Harga memang cekik darah sikit la. Biasa la … harga hotel katanya. Inclusive 21% tax and services. Hamik kau … GST ke CDT [Cekik Darah Tax] ? Kalo kat luar, Pocari Sweat tu separuh harga. Yang susu Bear Brand tu kat supermarket Rp. 8.000 huhuhu … Rp. 7.000 beza. Kitaorang cuma amik Teh Botol ngan susu Bear Brand bagi Malliq rasa. Lain simpan balik … saja nak amik gambar

Ok kita sambung perjalanan … lepas pegi Fort Rotterdam, kitaorang pegi masuk bandar nak cari souvenir. Kalo kat sini mau cari barang² souvenir … sila la pegi ke Sombo Opu. Kalo kat sini, nama kedai kraftangan ialah Toko Kerajinan. Memula tu tak paham jugak … apa je lah kedai rajin nih … rupanya kraftangan

PB271691

Hehehe … tak sempat langsung rasa ayam disco nih. Merata² papan tanda ayam nih … nama pun Jagonya Kacang ! So cute … tapi kan … sampai kat sini kitaorang just tengok² jer. Tak membeli pun … blah jer. Hahaha … tengok² dulu. Pastu tengok plak kat tempat lain … kot sini mahal ke, kan dah rugi. So … ayoh gerak !

Oleh kerana tak membeli souvenir kitaorang pegi ke sini !

Capture2

Yeay ! Masuk laie theme park ! Aritu bulan 8 taun lepas dah pegi Universal Studio Singapore. Kali nih masuk kat Makassar plak. Kalo nak tau, theme park ni adalah indoor theme park yang terbesar kat Indonesia. Sebabkan ianya indoor … sepanjang masa adalah MALAM yang dipenuhi bintang ! Sangat cool

PB271715

Malam sentiasa … bagus jugak ! Hujan ribut petir panas terik apa pun kat luar … kita kat dalam enjoy saja ! Keh keh keh …

PB271749

Sebenarnya mencik letak muka sendiri. Hahaha … tapi nanti orang tak kenal plak. Kot² la terjumpa kat memana … senang tegur aku yang gebus nih. Oh, skarang dah kurus sket. Kakaka … matik la. Macam glemer sangat kot

Sampai jer, kitaorang tengok Drama Jason Mencari Cinta. Ala² Broadway Musical. Best sebab Live depan mata dan juga kerana muzik dan tarian yang best !

PB271731PB271737

 

 

 

 

 


Takleh letak bebanyak. Kang kena bayar royalti kat Trans Studio plak … susah hidup aku. Kisahnya ala² Cinderella. Jason nih penyanyi ngetop. Dia nak cari couple yang buleh menyanyi dengan dia. So, dia buat audition. Cinta nih plak asik kena buli ngan Mak tiri ngan akak² tiri. Tapi lelast dia dapat pegi audition tu ngan bantuan pari² ! So … Jason pun dapat la couple untuk berduet dengan dia … The End !

PB271755

Tayar apakah ? Naik Ferris Wheel besar gedabak tu haa … hanya digerakkan oleh tayar Goodyear. Terjamin kau … cengkaman kuat, keselamatan diperhebat

PB271751

Gayat dowh … mak bapak kecut, anak rilek jer. Malliq sebok naik menatang nih 3-4 kali. Dia semua suka. Bukan tau takut. Pie Fun Fair bawak dia, koyak poket sebab suma menda dia nak naik. Untung kalo dapat budak gayat … semua takmo naik. Hahaha …

Lelain rides adalah biasa jer lah macam kat tempat² lain. Tapi aku suka naik ini …

PB271769

Sepeda Terbang ! Haip … bukan spenda, tapi basikal terbang daa. Basikal nih kalo kita tak kayuh dia dok statik jer kat bawah. Kalo kita kayuh, dia akan naik. Makin laju kita kayuh, makin tinggi dia naik. Sebab tu aku suka naik nih, sambil enjoy tengok scenery sambil buang kalori berlebihan dengan mengayuh selaju mungkin

PB271785

Laju tau aku kayuh … tinggi betul sampai aku naik gayat plak. Malliq suka la. Dia memang tatak helan punya budak. Walaupun gebus, aku sihat dan aktif tau. Tak caya, meh lomba lari ngan aku. Sure korang kalah … tapi tatau ler apasal masih gebus

PB271760PB271762PB271766PB271793PB271795PB271798

 

 

 

 

 

Surau dan tempat makan halal takyah risau. Indonesia kan negara yang mempunyai paling ramai umat Islam. Tapi orang² sini suka makan nasi lah. Kat fast food pun ada menu nasi. Bab makanan … kita citer lain plak

Kitaorang lepak kat dalam nih lebey kurang dari kol 3 petang sampai kol 6 kot. Tapi kat luar macam dah kol 8 dah. Perut pun dangdut goyang gerudi … mari pegi makan !

PB271808

Eh … tetiba dah makan. Hahaha … ini kat rumah makan apa tah. Kata kakak beras, mau makan seafood. Ye lah … kita kan sekarang di kepulauan Sulawesi … harus lah makan seafood. Menyesal ko … bukan nyesal apa … SEMUA SEDAP ! Hahaha … oder banyak plak tu. Senak sendat seksa nak ngabiskan. Dah ler tempat makan kecik. Diaorang sana memang style koboi. Asal kosong, diaorang duduk jer. Kalo terpecah² tempat duduk pun selamba je

Hidup tanpa tekanan … I like ! Tapi bahana kita tak biasa … rasa awkward lah. Tapi memang selamba kodok lah bak kata Afdlin Shauki

PB271805 
Apa pun makanannya … minumnya Teh Botol ! Hehehe … gila teh dah kitaorang. Rasa cam teh biasa jer pun … cuma cara diaorang komersilkan teh tu memang gempak lah. Belum laie tengok iklan lain kat sana. Boleh biol korang … keje asik nak membeli barang jer. Hahaha

Masa nih Malliq dah mula meragam. Tempat sesak. Panas plak tu. Pehtu dia punya angin kus² kuswadinata pun sudah mari … mengamuk jer keje nya. Penat pun ya … ntah apa yang tak betul pun ya. Aku makan cecepat terus bawak dia lepak dalam van. Pehtu gilir ngan IS (Inche’ Suami) habiskan mana yang belum habis tu

PB271817

Beli kool fever, ubat demam, ubat masuk vontot ngan ntah pepe laie untuk Malliq. Masa nih IS yang pegi beli. Amik ko … lama gila. Ingatkan ubat takde, rupanya IS jenuh nak kasi paham orang tu cakap apa. Orang tu tak paham cakap dia … Dia pun tak paham orang tu cakap apa. Kakaka … pehtu tak tau nak kira duit sebab semua main ribu²

*Apotik = Apothecary = Kedai obat = Singseh = Farmasi daa

Balik hotel … bagi makan obat bagai. Terus lelap. Tapi takleh tido jugak sebab Malliq meracau² … sabau je bebanyak melayan budak kecik nih

Buleh baca Pt.1 yang dah dipost lama aritu kat SINI

 

18 February 2011

:: Ingat Ni Sampai Mati ! ::

Remaja perkosa budak 5 tahun

Oleh Mohd Firdaus Ibrahim
mfirdaus@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: Pencuri setan. Itu ungkapan layak diberikan kepada seorang remaja berusia 14 tahun yang merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun selepas menyelinap masuk ke rumah mangsa di sebuah flat di Kepong, di sini, kelmarin.

Difahamkan, suspek dipercayai masuk ke rumah itu untuk mencuri, namun berubah fikiran selepas melihat kanak-kanak itu tidur sendirian dalam sebuah bilik di rumah berkenaan sebelum merogolnya.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 pagi itu, kanak-kanak terbabit tinggal sendirian kerana ibu bapanya berusia 30-an berniaga di bawah flat berkenaan.

Menurut sumber, sebaik menyelinap masuk ke rumah mangsa, suspek yang berkeliaran dalam kediaman itu dipercayai mencari barangan berharga kemudian melihat kanak-kanak perempuan itu tidur sebelum merogolnya.

Beliau berkata, mangsa kemudian turun menemui ibu bapanya dalam keadaan menangis kerana sakit pada kemaluannya.

“Ibunya terkejut sebaik dimaklumkan kejadian terbabit. Pemeriksaan lanjut pasangan suami isteri itu mendapati kemaluan mangsa mengalami pendarahan teruk.

“Pasangan itu segera membawa anaknya ke hospital untuk diberikan rawatan,” katanya.

Sehubungan itu, mangsa membuat laporan di Balai Polis Setapak, di sini, untuk siasatan dan tindakan lanjut.

Difahamkan, remaja terbabit diberkas polis di rumahnya yang juga berhampiran rumah mangsa dan akan direman lima hari bagi membantu siasatan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan (KK).

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu, namun enggan mengulas lanjut.


Apa nak jadi la dunia zaman sekarang nih … Nak salahkan sapa ? Perogol, budak 5 taun atau mak bapak ?

Tak adil lah nak cakap sapa salah sebab dah terang² progol yang umur 14 taun tu la yang salah … tapi kalo aku secara jujurnya, aku akan cakap mak bapak yang salah

Berani betul dia tinggalkan anak dia sensorang kat umah. Umur baru 5 taun … dah berani ko tinggalkan. Kalo umur 15 pun belum tentu aku berani nak tinggalkan anak perempuan aku sensorang kat umah tanpa pengawasan

Bukan pasal kes rogol jer … ntah kata la umah ko terbakar, apa jer budak 5 taun buleh buat ?

Kalo rasa keje ko laie penting dari anak … toksah beranak lah. Mungkin orang kata, aku tak tau apa yang mak bapak dia alami. Yang aku tau … aku pun ada anak. Kalau aku berada di tempat mak bapak budak tu … aku akan angkut sekali anak aku. Biau ler anak aku dok tido bawah meja ke apa … janji ada depan bijik mata aku. Senang aku nak tengok

Nak anak selesa ? Mak atau bapak kena la berkorban. Salah sorang teman la anak. Hidup dalam dunia zaman skarang memang kena berkorban. Mana yang lebih ko sayang ? Sayang DUIT ka sayang ANAK ? Dedua penting … tapi kena ingat !

Duit takleh bawak masuk kubur. Anak pun takleh bawak masuk kubur. Tapi doa seorang anak tu yang akan membawa kita sama ada ke SYURGA atau NERAKA

Ko ingat dah jadi camnie … anak ko tak menyumpah seranah ko ? “Mak ayah sibuk cari duit, tinggalkan aku sensorang kat umah sampai kena rogol !” Mungkin anak kecil berumur 5 tahun tak mampu nak berfikir sampai ke situ. Tapi kesan yang diterimanya akan menjadi noda hitam sepanjang hayatnya. Dan kita sebagai mak bapak … tak mungkin akan dapat memaafkan diri kita sendiri

Mencari duit untuk besarkan anak ? Macam aku cakap tadi la. Salah sorang kena la berkorban. Anak tu amanah dari Allah. Bukan dia yang perlu berkorban untuk kita. Mungkin satu hari nanti bila dia dah pandai berfikir, Insya Allah pengorbanan kita membesarkan anak² akan dibalas setimpal

Kadang² bukan wang ringgit jadi balasan. Kasih sayang, ingatan dan pengorbanan anak pula yang akan menjadi ganjaran kita di hari tua. Nak ke kita masa tua nanti, anak langsung tak jenguk, tak tanya khabar … baling duit, blah. Ko nak duit jer kan ? Itu je la ko dapat. Langsung takde peluk cium, kasih mesra macam masa anak² kita masih kecil

Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. Mungkin kita tak mendapat balasan di dunia, kita akan mendapat balasan di akhirat

Ingat ! Tidak ada satu anak pun minta dilahirkan ke dunia. Anak² lahir kerana KITA yang inginkan mereka. Jadi … kewajipan kita memeliharanya dengan sempurna

Ini adalah peringatan untuk diri aku sendiri dan ini hanyalah pandangan peribadi

 

 

17 February 2011

:: Kisah Gila ::

Masa baru bulan² ... gila ngan mesin basuh
Umah aku mesin basuh front loader ... jadinya dia gila tengok baju dok spin kat dalam tu
Kejap² mesin basuh ... bangun tido cari 'wash' dulu
Sampai aku kunci pintu mesin basuh sebab segala menda suma di'wash'nya
Lepas masuk tahun pertama ... gila tengok DVD Elmo
Semua menda nak Elmo
Selagi DVD tu terpasang, mata dah kuyu² pun sanggup jegil²kan bijik mata
Kejap² soh pasang Elmo, nak makan pun Elmo, nak tido pun Elmo
Masuk taun kedua ... orang lain plak jadi gila
Sebab apa ?
Sebab dia gilakan menda ni plak


Ko tak pening kepala ?
Mana nak cari menan trapik lite ?
Asal ada segi ada bulat ... trapik lite
Asal ada warna merah, kuning, hijau ... trapik lite
Semua menda nak trapik lite
Pening kan ?

16 February 2011

:: Belum Tiba Masanya ::

Zaman dulu² ... hanya perempuan memakai 'pad'
Itu pun hanya pada waktu² tertentu beberapa kali dalam sebulan

Zaman revolusi teknologi ... hanya perempuan dan 'tikus' sahaja memakai 'pad'
Itu pun hanya pada waktu² tertentu beberapa kali dalam sebulan
Dan hanya di tempat² tertentu yang mempunyai 'tikus' saja

Zaman semua boleh jadi ... semua orang sudah memakai 'pad'
Tua, muda, kanak², lelaki, perempuan semua sukakannya
Tapi ia tidak lagi diguna secara sorok² dan di atas meja saja

'Pad' yang ini
Semua orang kalo buleh nak tayang
Bagi semua orang nampak

Ada orang suka pakai 'pad'
Ada orang segan² pakai 'pad'

Ada anak suka kacau orang tua punya 'pad'
Orang tua yang bengang belikan anak satu 'pad'

Sama² ber'pad'

'Pad' sana
'Pad' sini

Ada 'pad' yang dibeli ... digunakan untuk memudahkan kerja
Ada 'pad' yang dibeli ... melambangkan status dan kerjaya
Ada 'pad' yang dibeli ... memenuhi keperluan semasa

I takde *'Pad' ... tapi I pakai 'pad' bila perlu

Ini kenyataan hidup zaman sekarang. Zaman teknologi dan zaman yang mana, jika ada duit - tiada yang mustahil. Menda nih mungkin nampak remeh pada sesetengah orang. Ye lah ... kerja dah penat², why not rewars ourselves kan ? Memang aku setuju tentang reward ourselves. Memang korang patut reward yourselves accordingly. Kita memang patut menghargai diri kita

Persoalan aku timbul bila ada opismet citer tentang kawan dia ... Mungkin aku buleh katakan berduit punya orang lah kot. Citer nya, kawan dia beli 'pad' yang itu lah. Keluaran buah yang takleh nak makan tu lah. Lepas anak dia main game kat 'pad' dia ... anak dia dah cam kemaruk kot. Oleh sebab tu, dia belikan anak dia satu 'pad'

Get what I mean ?

Aku cakap pada diri aku sendiri ... Kalau aku 'BANYAK' sangat duit pun, aku tak belikan anak aku 'pad' yang itu hanya sebab dia suka main game kat 'pad' aku. Dah la aku belikan dia seketul 'pad' atas tujuan yang salah [sebab anak aku suka main GAME ! kat 'pad' aku]

Kalau lah iyer kemaruk sangat anak aku nak pakai 'pad' ... anak aku perlu 'earn it'. Dia kena la buat sumting untuk membolehkan aku belikan dia seketul 'pad'. Pada umur dia yang hanya tau main game saja, aku rasa belum masanya lagi untuk dia memilik hartakan sebiji 'pad'

Kemudian aku tanya pada opismet aku pulak ... 'Kalau ko ada banyak duit pun, ko nak beli tak kat anak ko ?' Jawapan opismet - 'Itu terpulang pada masing²'

Apa punya jawapan daa

Maknanya ... dia pun akan belikan jugak la tu
Saja takmo jawab sebab dia malas nak dengar aku bebel agaknya
Oh ... dan jugak sebab dia ada seketul 'pad' yang itu lah

Hahaha

Kalo korang plak ?





12 February 2011

:: Bundle of Joy ::

P2032518

Ini birthday girl namanya Kyra [Nama betul panjang sangat ada 16 huruf … malas nak type] Birthday nya 31 Januari. Malliq baru masuk 2 taun bulan 12 lepas, dia dah 3 taun … tapi kalo masuk skolah, sama darjah. Hehehe sian anak aku

Kyra nih anak sulung abang aku. Cucu perempuan pertama belah family kitaorang. Eh, bukan aku dah penah citer ke ? Hahaha … lantaklah aku nak citer jugak

P2032497

Birthday party takde makan tu bohong la namanya. Mak aku masak soto daging, aku masak kari ayam, adik ipar aku masak roti jala dan jelly mangga. Adik aku plak buat kiwi cupcakes dan mak b’day girl bawak 2 bijik kek ! Huhuhu … nasib baik aku tak jadi buat kek

P2032502P2032517

 

 

 

 

 


Makin debab la semua makhluk dalam umah ni. Pehtu makcik aku plak datang, bawak laie kek cokelat. Nom … nom … nom … muntah darah aku malam tu. Senak sampai esok petang

Ini macam kalu … takde la aku nak tengok angka kat penimbang tu berkurang. *Mimpi la*


11 February 2011

Kalo dulu2 makan dalam dulang ... Kitaorang makan dalam pinggan giant !

:: Pencinta Kain - Tote BoutiQue Giveaway ::

Tetiba je pencinta kain … kekeke. Aku ada tepek kat fB aku aritu pasal menda nih

Capture1

Memang betul la tu … tu pasal bila baca Tote BoutiQue ada buat Giveaway terus terang hati nak buat. Selalu teringin nak buat, selalunya asik terlupa jer manjang. Memandangkan hadiah pun pueh hati … terus gigih buat

Dari : 10 Feb 2011 – 28 Feb 2011 , 4 pemenang bertuah akan memenangi :. 1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher .: (setiap pemenang) :. Yeay !

Cara nak masuk pun senang je

- Letak gambar di atas di dalam entry anda (facebook/blog)
- Hendaklah link kan entry anda dengan Entry Giveaway ini
- berikan link anda untuk entry ini
- Pemenang dipilih melalui Random.Org

Untuk keterangan lanjut : klik sini

Harap ada luck untuk menang !


:: Lagu Di Tengah Jalan ::

Chirpy Chirpy Cheep Cheep

Soley Soley

Mesti pernah dengar lagu Chirpy² Chip² tu … mustahil tak penah dengar. Kalo tak pernah, sila enjoy lagu yang simple ini !

 

:: Ahli Kelab 99 ::

Penah korang jadi ahli kelab malam ? Kelab karom ke, kelab pancing ke, kelab dangdut tu sendiri jawab la ek. Aku tak penah² masuk kelab, buleh plak tergerak hati nak join the club. Skarang secara rasmi dah masuk Kelab 99

P1292428

Hahaha … bukan main Kelab 99. Konon cam mafia nyer geng la tu. Sebenarnya aku daftar membership kat Beruang Hill Resort. Harga membership hanya 99 sen je. Senang citer, singget lah tu. Saja bagi harga sen² konon tak sampai ringgit² la kot

P1292424

Ini rupa ahli Kelab 99 yang gembira. Sorang jer daftar dah buleh enjoy facilities hotel. 2 orang nih hanya pak sebok saja

P1292434

Sebenarnya ini lah motip utama signup membership. Umah aku mana buleh buat kolam renang. Sian kat Malliq asik main dalam kolam plastik jer. Harga kalo takde membership, sorang bayo RM10. Skarang, 50% diskaun takde time limit. Main ler sampai kecut. Jangan lemas je sudah

P1292427P1292429P1292432P1292438























Dah nama pun cikgu … asal pegi memana je, mesti student jumpa dia. Sapa laie kalo bukan Inche’ Suami. Kali ni, studentnya menyamar jadi singa. Aauumm ! Kepala singa je

Launching membership hotel nih no bad la jugak. Siap panggil CM datang rasmi. Pehtu ada bukak gerai jual makanan – beli pakai kupon. Boleh la … saja nak seronok². Pastu diaorang yang baju semua biru² ni, kalo tak salah dari sekolah agama ke anak yatim ke camtu lah. Ada jugak pertandingan mewarna, sukaneka, pertandingan memasak dan memacam laie

Aku tak tunggu lama. Daftar, lepak² jap makan², pehtu cabut. Dasar anti-sosial. Kekeke …

P1292431

Okay Malliq jom kita balik. Nanti kita datang main pool, kita amik gambo laie ek ? Teruja betol mamat nih nak main air … tapi mak nya tak bagi. Hahaha … satu menda pun tak bawak nak mandi apa nye. Laie pun ramai nau orang …. I segan U


10 February 2011

:: Ada Tiada Ada ::

Dari ini

PC312284

Kepada ini

P1292443

Hanya kerana ini

Urgh … Cukuplah. Takyah cakap pepe pun dah cukup buat kepala aku tetiba rasa cam ada menda sedang berkuit² dicelahan rambut. Sampai sekarang masih misteri sebab tatau sapa jer yang menjangkitkan kepada Malliq

Takpelah, rambut buleh tumbuh balik

Eiii … gatal dah kepala aku !

 

 

:: Di Tengah Jalan ::

Sebab konon dah bosan tahap gaban ... saja je lah subscibe Hantu Kak Limah Balik Rumah kat Astro First

Komen ? Huhuhu. Cuma apa yang boleh dikatakan ialah Man Laksa ngan Zombie Kampung Pisang laie best. Pada aku la ... nak kata kelakar sangat, Mamat Khalid pernah buat yang lebih kelakar. Yang Kak Limah nih aku gelak setakat 2 harkat jer. Bayangkan ... ramai bagi review gelak gila. Bila tengok, aku yang jadi gila sebab tak dapat nak gelak besau. Camner tu ? Kecewa sket ...

Cuma ada satu part jer yang berjaya menarik perhatian aku dalam citer nih ialah lagu Soley Soley by Middle of The Road yang dinyanyikan oleh Abi Hurairah ngan Si Bekas Penari Kebudayaan masa tengah makan megi sebelum adegan Hantu Kak Limah bertenggek atas kepala si Abi Hurairah tengah memerut dalam 'umah kecik' (part nih pun ramai bagitau kelakar gila ... aku tak gelak !)

Motip sebenaunya ialah nak cakap pasal lagu Middle of The Road tu je. Hahaha ... agak terkejut jugak sebab macam dah berkurun lama tak dengo lagu nih. Ooo sapa yang tak tau, Middle of The Road nih zaman 70'an  nyer lagu. Biasalah, aku nie kan oldies. Kakaka ... aku suka muzik retro ah. Biau lah ... citarasa semua orang tak sama. Mungkin korang penah dengar lagu 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep' ... nanti aku tepek lagu nih kat sini

Kesimpulannya ... lain kali kalo nak tengok apa² movie. Jangan baca review ! Hahaha ... mencik aku. Nanti bagi harapan terlalu tinggi pehtu kecewa sendiri. Kalo terasa nak tengok, pegi jer tengok terus ... takyah tengok review. Dah sakit hati sendiri ...

09 February 2011

:: Rapat Umum ::

Sini aku nak bagitau ... kalo ada la yang nak tau

Jawapan untuk teka umur tu takde sorang pun yang teka betul
That's why jawapan nyer lambat kuar
Selain aku bercuti aritu

Mintak maaf ye

So hadiah 'MISTERI LA SANGAT' tu aku akan KIV sampai aku buat kontest lain plak

Nak buat buat kontest apa ek?
Bagi cadangan sket ...

Jawapan
Dari kiri pakai baju Power Rengers - 9 taun (darjah 3)
Yang tengah - 11 taun (darjah 5)
Dan yang kanan beso godang - 13 taun (Form 1)

Baju biru dedua tu adik beradik ... beza 2 taun jer tapi saiz ... mak aih

Tenkiu lah pada kakngah dan syuhada (korang je lah yang nak meneka). Walaupun tak tepat, mekasih la kerana sudi participate !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...