09 November 2011

:: Koboi Bercuti ::

Penah jumpa atau kenal dengan seekor cowboy ? Eh, seorang la. Ok, seorang koboi ? Atau mungkin dalam cerita ini 3 orang koboi yang hilang pedoman. Penah ? Tak penah ?

Penah tak apa yang korang plan tetiba suma yang diplan langsung tak jadi hancur berkecai one cent no use hapah satu menda pun tak guna ? Betul … ianya musnah begitu saja. Penah ? Tak penah ?

The day before Deepavali, kitaorang plan nak pie mandi manda kat Water World A Famosa Resort kat Alor Gajah tu. Berkobar nyer pasal, kitaorang dari umah dah siap pakai swimsuit segala neh. Atas pakai baju jalan aaa. Gila ke apa nak pakai swimsuit jer naik keta. Mau kena tahan dek polis kang

Deepavali hari Rabu kan ? So, kitaorang gegas ler ke A Famosa. Sampai jer siap parking, beratur nak beli tiket … minah tu kata “Bang, arini Selasa Water World tutup bang. Kalo nak Safari ada”

Menyirap kay … aku takmo tengok binatang dalam tempat gersang. Betul … safari kat situ gersang. Takde greens. Haiwan duduk dalam kawasan kontang. Savannah pun ada rumput kering

Haih …

Ok lah … naik kereta semula. Aku cadangkan kita melajak terus ke Wet World Pedas/Linggi. Dah dekat benau ngan Tampin. Nak balik ke rumah takde mood sebab aku telah ON mood bercuti. Dengan semangat bercuti yang masih tinggi, kitaorang terus ke Pedas

Macam jauh plak nak sampai Pedas. Malliq plak dok bebel “Mak, nak mandi kolam !” Ye la, dah janji ngan dia nak bawak mandi kolam. Dah dekat tengahari tak masuk² jugak kolam. Lelast dia bantai tido dalam keta. Dan dalam tido dia telah bermimpi berjumpa kolam agaknya. Basah sudah … nasib baik tido beralaskan Utusan Malaysia

Dari kejauhan dah nampak Wet World Pedas. Wah, hati berbunga sebab cam lengang jer. Bila tiba di pintu pagar, kes yang sama. SELASA – TUTUP

Apa daa …

Geram punya pasal … aku cakap ngan Incek Jaque. Mari kita ke PD. Kalau pantai pun tutup hari Selasa memang la aku akan mengamuk jadi King Kong kat situ jugak

Jadinya kami ke PD. Dan kami pilih untuk ke sini

PA253485

Nasib baik la tak ramai orang kat sini. Daftar terus dapat kunci, terus masuk salin baju sebab kebuluran. Pepe hal, aku demand nak dok kat sini

PA263571

Rumah tepee !!! Gila semangat nak dok umah tepee nih weih. 1 night RM95. Ok lah sangat kan setakat kitaorang 3 ketul ni je ha. It’s more than enough, setakat nak ada tempat tido dan salin baju. Kalo mau travel kena pandai tengok keadaan. Kalo nak beraktiviti bagai, hotel ala kadar sudah cukup. Kalo betul nak rest, mau ber’spa’ lah, lepak jer dalam bilik, cari la hotel yang baik sket

Ini memang koboi yang dok sini. Patutnya Red Indians, but koboi pun buleh la. Nak tau kenapa koboi ? Sebab kitaorang datang sehelai sepinggang jer. Hahaha … bebetul ada yang ada kat badan je. Malliq cuma ada 1 baju spare. Ye la, asalnya kan nak pie Alor Gajah je. Mana tau nak sampai ke PD plak

PA253491

Lepak kat ‘Watering Hole' cafĂ©. Sumpah kebuluran … malas mau pikir mau makan kat mana kat luar. Kang nak cari tempat lain plak laie. Belasah jer

PA253493PA253497PA253498

Spaghetti bolognaise – Malliq. Grilled Salmon with pasta – Mine. Sirloin steak with vege – Incek Jaque. Semua adalah sedap ! Salmon tu adalah terbaik ! Portion raksasa plak tu … dalam gambo nampak je kecik. Semua orang makan hingga licin. Kelaparan adalah pasti … harga hotel pun salah satu faktor

Lepas dah kenyang, kitaorang ke Pekan PD. Beli baju, spentot, pampers dan segala menda yang perlu la. Nama je koboi tapi jangan la keji sangat tak senonoh perangai okay

Balik dari membeli barang kitaorang pie la mencuba aktiviti yang ada kat situ. Kitaorang beli kupon untuk naik kuda dan main go-kart je. Kesuntukan masa dan ini jer aktiviti yang Malliq bleh join

PA253501PA253502PA253503

Hehe bergaya tol bujang sorang neh. Tangan tu tak lepas ngan straw. Suka naaa main ngan straw. Hapa tah best

PA253506

Yang two-seater ekzos rosak, jadi kena la pangku ini budak kecik camni. Tapi 1 round jer. Malliq pun tak kisah sangat sebab dia bukan heran pun sama ini go-kart. Main ler Incek Jaque sampai 5 round. Habis main go-kart badan ketaq … hahaha

PA253512

PA253516PA253518PA253519PA253520

Koboi mesti la naik kuda ! Dapat la naik 2 round. Jadi la … Pehtu mandi kolam. Masuk kejap jer pehtu hujan lebat ! Melepak la kami makan jajan dalam bilik

Malam tu kitaorang jumpa ngan abang Incek Jaque dan Kakak Beras kesayangan di PD. Tekak aku dah tak lalu nak makan ayam ke western ke. Ikan bakar … ada ke kat PD ? Tepi laut takkan takde orang jual ikan bakar kan ?

Guess what ? Memang susah nak cari ikan bakar kat PD ooo ! Mungkin sebab tak tau mana cari agaknya. Lelast kitaorang makan kat Mayang Sari. Then main kat pantai

PA253536PA253550PA253555

Lepas tu balik ! Huhuhu simple jer holiday koboi kitaorang. Esok tu Deepavali, check out dan balik Melaka. Habis !

Lenkali kalo nak kuar, kena standby at least sepasang baju ! Lesson learnt …

08 November 2011

:: Incek Seluar Kotak ::

Selalunya orang kata seluar katok … tau tak seluar katok tu apa ? Suar katok tu suar bermuda hat 3/4 sampai lutut tu la. Kalo suar kotak, amenda la pulak ? Hish … suar kotak tu, suar kotak la. Tak tau ? Sat aaa, aku bagi hangpa suma paham. Kalo cakap ja susah naa nak paham. Ni kasi gambo rajah

Gambo cilok dari sini

Bukan kaler putih tu … yang kaler cekelat. Kan ke kotak jer rupanya. Tapi apa kena mengenanya dengan post ini ?

PB083590

Ini kastemer order. Tapi kepala jer, suar takde. Hehehe … bukan aku yang buat muka Spongebob nih tapi laki aku Incek Jaque yang buat. Dia dok gigih ngadap dari kol 11PM sampai ke 5AM. Nampak jer poyo nak buat seksa ooo. Aku buat cupcakes nyer je. Macih Incek Jaque. Nasib baik laki den cikgu seni. Kekeke

Lepas nih apa plak projek yer ?

07 November 2011

:: Burung Marah ! ::

Lama tak update pasal makan kan ? Arinih aku nak letak pasal cupcake aku buat for anak buah aku nyer birthday dengan tema … Angry Birds ! Skarang kan glemer angry birds neh …. segala menda nak angry birds

Layankan je lah

388680_10150350759258301_553823300_8139343_1149173593_n

Suma birds je. Itu green pigs takde sebab takut takde sapa nak makan … but seriously kalo ada babi ijo tu baru cantek sket sebab kalerful

392828_10150350759388301_553823300_8139344_367440076_n

Kek nya ada oren, strawberi ngan cheese. Yang takde burung di topping ngan chocolate buttercream. Gambar ni suma adek aku yang amek. Aku cam dah lama tak amek gambo sendiri. Dah tak bernafsu nak main ngan kamera. Sian O-Pen aku … nanti lah kasi mood baru datang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...