31 October 2012

:: Malam Bulan Terang ::

Terang sungguh langit malam semalam. Terpaksa jugak snap gambo. Bila baca Metro, ada plak sorang fotog ni amik gak gambo bulan tapi macam ada menda tengah dok keliling bulan tu. Korang ada baca tak ?

Indahnya kejadian Allah ...

:: Apa Saja Ini ? ::

Cobaan untuk letak gambar lebih dari satu. Macam mana la nak buat ni ? Well takpelah ... at least dengan ada kemudahan ni lebih kerap la aku hapdet blog ni. Insya Allah ...



23 October 2012

:: Perbualan Harian ::

Situasi - - - dalam kereta, saya drive, dia dok kat sebelah sambil memaksa saya supaya minum susu kotak bersama² selepas dia baru bangun tido dari umah mak saya

MR : Mak, sapa membazir tak minum susu kan, tak baik kan ?
Mak : Betul, membazir tu memang tak baik ... Pandai Malliq
MR : Sapa membazir, nanti kena tangkap dengan polis

Mak : Ooo ye ke ?
MR : Lepas tu nanti kena masuk penjara
Mak : Wah, takutnya
MR : Lepas tu nanti perut dia kena cucuk dengan polis
Mak : [Gulp!]

Malliq Rayyan (MR), baru umur 3 tahun 10 bulan. Sudah belajar di Tadika Kemas, orang yang banyak bertanya dan sangat petah bersembang

Kadang² berasa hairan mana saja la dia dapat idea tentang 'sesuatu'

01 October 2012

:: Ini Kisah Menyayat Hati ::

Suatu malam yang sepi pi pi ... Pak Mat jual kopi pi pi ... Eh bukan la. Ini menan kanak² yang main tepuk tampau sama rakan sebaya dan make up rhyme sendiri

Ini cerita betul yang aku nak cerita ... sedih, lagi sebak dan meruntun jiwa

Situasi ~ Mak tengah syok melayan Adam & Hawa di Mustika HD 134 Astro

Anak : Mak, yang tu sapa ?
Mak : Yang mana satu ?
A : Yang rambut panjang tu la ... yang lelaki tu ...
M : Ooo, yang tu nama dia Johan
A : Mak, johan tu apa ?

[Mak malas nak jawab pasal nak tengok TV, tapi si anak dok ngulang ngulang lah soalan tu sampai Mak dah naik fedap dan terpaksa menjawab]

M : Haih ... Johan tu juara lah
A : Mak, juara tu apa ?

[Hadoyaiii !]

M : Juara tu number one ! Pemenang, winner. Ok ? Faham ?

- - - Senyap - - - Lega dapat tengok TV balik - - -

A : Mak, kenapa nama dia Johan ?

@_@

Tetiba - Sedutan Minggu Hadapan

.::. APAKAH ? .::.

Adakah korang pernah mengalami situasi ini ? Anak yang banyak soalan ... #pitam ! Mak baru nak feeling² tatap wajah Eren Ajis ... potong trip betul lah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...