23 March 2011

:: Aiyak ::

Alamak ... tak kuar plak gambo post kat bawah nih
Jap ek ... tadi aku post guna email
Takut attachment tu tak lepas
 
Maklumlah semua dah kena block kat opis nih
Nak post entry nih pun guna email
 
Nasib ... nasib ...
 
 
 
 

* Dah Settle !

:: Super Deals ~ Universal Studio ::

Ada sesapa yang nak ajak aku teman ?
 
Hehehe
 
 
 
 

22 March 2011

:: Geez ::


Dapat dari Buzz ... OMG !

Mak² nak keep up dengan zaman teknologi nyer terms ... sekali salah la pulak
Dah jadi kerja la pulak nak betulkan

Hehehe ...

:: Selamat Selamat Hari Hari Lahir Lahir Mak Mak ::

Kenapa dua kali aku type nih ?
Sebab yang sambutnya pun 2 orang !

Mak aku ~ 59 taun
Mak mertua aku ~ 63 taun

_1030603

Ekceli aku beli kek nih sehari awal dari tarikh beday mak aku. Sebab masa beday mak, aku takde. Saja je la wish awal then bagi kek seketui. Kek beli jer … tak plan pun acara ni

Tapi biasa lah … nama pun Mak yang dah jadi NENEK … takde dia heran ler aku bagi kek. Dia soh kekanak Ribena jer potong bagi pihak

_1030606

Ni wakil tukang potong kek. Malliq dengan senyum trapik lite nyer. Sampai tertutup² mata. Senyum dengan penuh perasaan

Kek kecik molek … sekali hadap terus licin bebudak nih keje kan. Bagus la dari tak habis orang makan. Mak mertua ku yang nun jauh di sana, tunggu la kitaorang balik nanti yer

Selamat Hari Lahir Mak dan Mak Mertua … Semoga diberikan Allah kesihatan dan kebahagiaan berpanjangan di dalam rahmatNya !

# Gambar dari kamera orang lain

 

21 March 2011

:: Awan Kecil Di Dalam Hidupku ::


Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan

Awan

Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi

Diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan

Kasihnya

Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi

Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai

Jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan

Awan

Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari

Dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu

Kasihku

Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi

Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai

Jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi

Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai

Jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


* Sayu jer ... tatau pesal. Just love this song so much


18 March 2011

:: Gaya Je Lebih ::

P3152900P3152902P3152903P3152906P3152908P3152909P3152911P3152912

 

 

 

 

 

Gaya dah ada … bukan main laie. Masuk jer dalam kolam terus melalak. Apa daa …

“Sejuk … Mak ! Sejuk !”

Mana ada orang berenang dalam kolam air panas Malliq Rayyan oii

Terus gagal rancangan nak masukkan dia kelas berenang. Kalo kat umah tu melalak² nak main dalam pool. Dah bagi masuk pool betul meraung plak nak kuar. Hadoi aii

Takpelah … tak biasa laie. Oleh sebab Malliq takmo berenang, kitaorang naik kan dia atas pelampung jer. itu pun lorat tak bagi aku tolak. Nak dok diam jer. Hahaha

Last² … aku jer lah yang swimming. Tapi nya … nama pun dah baper puluh taun pencen. Kejang semua urat aku … kakaka. Dan skarang aku demam ! Ngok jer kan ?

Lelama tengok muka Malliq nih macam muka aku la pulak … hahaha Mak versi Boy Kecik

Creepy !

16 March 2011

:: TerNOW ! ::

Lama menyepi ek? Ada projek sket lah. Memula projek DEMAM ! Sedey betol ... demam yang agak teruk gak lah sampai hilang suara suma. Hampir 2 minggu jugak la suara cam jelmaan Ella. Pergh ... sengsara jugak la hidup masa tu. Anyways ... sekarang sudah pulih walaupun tak berapa nak mencapai tahap 100% ... Still, aku bersyukur masih dipanjangkan nyawa oleh Allah

Keduanya ... bizi membuat persiapan sepupu aku kat Batu Pahat nak kawen. Biasalah ... buat cuppies dan lenlain menda. Malang sekali, gambo pengantin ngan gambo cuppies dah SELAMAT kena delete ngan si Malliq ! Hangin satu badan. Tu pasal tak berupdate ... gambo takde maleh tol nak citer

Ketiganya ... skarang aku jual gajet. Aku ada jual iPad 1st Gen, iPhone 4 dan Samsung Galaxy Tab. Sebeno nyer ini tolong member. Aku tolong jual ler kat dalam blog aku neh. So, kalo korang teruja ... sila terjah page COOL STUFF kat atas tu. iPad 2 dan lenlain tepon akan diupdate dari semasa ke semasa

Sementara itu ...

Kalo nak best price ... sila email hunilra@gmail.com yer !

Kalo korang nak tanya price untuk henpon selain dari yang aku letak nih, korang leh tinggalkan komen. Kalo ada model yang korang request tu, aku akan upload or email korang personally

Okay ... selamat terjah !





15 March 2011

:: Si Belang Tarung ::

MR1

Suka nau berlari … sekali tu tergolek depan umah. Muka tersembam atas jalan tar. Yang cam berminyak tu aku lumur muka dia ngan bio oil. Kulit dah ler sensitip … haih jatuh bukan teruk sangat pun. Tersagat sket jer …

Ni kalo atok dia nampak nih mau Mak ngan Ayah kena ceramah berbakul² nih. Harus je ko mandi bio oil nih Malliq Rayyan oii !

Sabau je le …

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...