16 October 2008

Merajuk

Mmm ... boleh dikatakan otak aku sekarang dah makin berkarat. Skill menulis dan melukis aku semakin pudar. Jiwa kreatif aku mungkin telah berhijrah ke Russia dan merajuk takmo balik. Hei, jangan la ko merajuk. Badan aku makin berat la, jauh lak tu aku nak pujuk ...

Macam mana nak datangkan semula kreativiti ini? Kalo dah merajuk ... tentu buleh pujuk kan? Skarang kat umah dah ada mesin kreatif baru ... cuma orang yang tak kreatif yang pakai. Membazir ajer nanti. Ketuk kepala ni kuat² pun masih tak kreatif. Mungkin kena pegi holiday baru ok kot?

Ada mungkin kah kreatif ku ini akan terus menyepi? Stimulasi tak cukup kot? Atau kurang b-tamin C ... Perlu pertolongan korang ... macam mana nak dapatkan kreativiti aku semula? Tolong jangan beri cadangan yang involve duit. Aku nak simpan duit untuk beranak ... itu laie satu sebab aku makin tak kreatif?

Kenapa penting sangat kreativiti ini? Aku mencintai seni dan segala yang canteks pada pandangan mata. Aku kan Libra ...

2 comments:

  1. meh jengah kat blog kak ngah..mungkin boleh berkembang kreativiti...huhuuu....
    http://leesyacreative.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. i think u kena bertapa kat gunung semambul... embunkan otak tu 10 jemaat, then we see from there... i did that once or twice... now i'm a designer!!! bukan sembarang designer, rumah, landscape, alas dulang, food, ini yang terbaru kreatip mengomen blog orang. wakakakakaka...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...