31 January 2010

:: Hai La Anak ::

IMG_0101 (3) IMG_0110 (3)

Hapa punya pesen tido pun aku tak tau la. Nyenyak plak tu tido cenggini. Yang penting ada puting, ada kain tuala kecik dan suhu bilik sejuk … kadang tu dalam bilik pasang ekon pun tido berlengging

Skarang kalo nak tidokan dia kena wrestling dulu 4-5 round. Kadang aku kalah, kadang dia kalah dulu. Tapi selalunya mak ayah yang kalah dulu la. Haiyo … adalah sangat tidak larat mau bergasak sama budak yang sama besar ngan budak 4 taun. Energy sangat banyak dan kuat plak tu. Mata dah ngantuk gaban pun masih ada tenaga nak flying kick orang

Semangat kan dia? Kalo lepas dukung dia tu harus kena fisioterapi ooo. Hahaha, cepat tol besar dengan cemerlang. Alhamdulillah la masih ada usia dan kudrat lagi aku nak besarkan dia …

28 January 2010

:: Sila Gelakkan Diri Sendiri ::

Lately nih sejak masuk tahun baru ... bos aku nih makin menjadi² la dia punya sengal. Maleh la aku nak citer dia buat apa ... pokoknya dia SENGAL with capital S-E-N-G-A-L

Aku jadi kelam-kelibut dalam opis tu ngan opismet ku yang seko tu lah. Dah ler mamat tu bulan 3 nak kawen. Sure tengah serabut putar alam kan ... bayangkan ler betapa betapa betapa nyer kusut aku kat opis tuh

Nak jadi citer ... satu hari nih, masa kat opis dah lengang² camtu, tetiba dia laung dari belakang

'Seno ... macam mana saya nak bukak facebook Najib si PM tu? Saya nak berinteraksi dengan dia lah ... '

Aiseh ... aku ngan pantas [maklumlah pekerja cemerlang] 'Ok puan, nanti saya tengokkan'

Yadda yadda yadda

'Puan, kalo puan nak bukak Pak Jib nyer fesbuk puan kena ada fesbuk dulu. Kalo tak nanti takleh nak berinteraksi plak'

'Facebook tu amenda plak? Saya tak reti nih ... awak buatkan la'

... After 5 menet ...

'Ok, skarang puan masuk sini, klik sini, bla ... bla ... bla ... Najib nyer fesbuk. Tinggalkan komen kat sini ... apa daa ... yennada ... huk aloh ... haaa camtu la'

'Ooo ini kawan saya ni. Saya kenal ni. Eh, ramai rupanya guna facebook nih ...'

- - - Balik ke kubikel sempit semula - - -

YA ALLAH! AMENDA AKU DAH BUAT NIH? OMG! OMG! AKU BARU JER TOLONG BOS AKU SIGN-UP FOR FB? TOLOL KE APA? WAAAAA

Penyu menangis tak siapa tau ... aku nih kalo nangis sure buruk ... oh apakah?!

Saya [Nama Sebenar] takde fesbuk, puan. Saya [Nama Pelik] ada fesbuk. Owh, jangan harap la aku nak mengaku! Pegi la mati!

Camner jer aku nak meluahkan perasaan nanti. Oh no no no ... bos, sensiang laie saya dah block email puan. Hahaha ... mintak maaf la, this is my private life. Mahu berhoya² sama kengkawan

Haih ... ruang mana saja laie yang buleh ku lontarkan kekusutan. FB dah takde privacy ... Malliq, jom ikut mak nyorok kat stor meh

:: Brrr ::

Jom pie melepak
Bos nih time rehat pulak dia masuk

Potong stim nak ngorok jer

:: Hola! ::

Hoi lama nyer tak menulis. Langsung tak produktif [ekceli prodaktif kot ... ikut cara sebutan baku]

Sekarang adalah superbusy di opis. Malam adalah superbbz plak ngan hal rumah tangga dan si kecik Malliq. Takde masa untuk diri sendiri

Hari ini post entry di iGoogle sahaja.

Ringkas, cepat dan tepat ... hehehe

Will update more soon. Banyak menda mau cerita tapi takde masa ... oh alasan berjuta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...