21 October 2008

Ke Garisan Penamat

Tinggal berapa hari ajer aku nak bersalin. Sangat teruja nih ... even ada la sket perasaan nervous breakdown. Ye lah, 1st time nak jadi mak. Tapi aku happy sangat sebab lepas nih ada la penyeri dalam umah aku tu. Kalo tak aku pun bosan ... Incek Jaque tengok muka aku ... aku tengok muka dia ... pehtu gadoh. Hahaha, kebosanan tahap gaban

Semalam sebagai last prep nak bersalin nih, kitaorang pegi la membeli beg untuk sepital. Wah, sangat spesifik gitu. Beg nak beranak la lebey kurang. Untuk disumbatkan segala menda yang nak diangkut ke sepital. Ingat nak cari kat Parkson je lah kot ... senang, tak ramai orang dan dekat ajer ngan ghumah. Sepanjang hari semalam leh kata cuaca sangat ok la sebab hujan then sejuk² jer gitu ... malas nak keluar pun ada gak tapi sebab dah janji nak cari barang² tu suma sementara aku lom sarat ... kitaorang pun gerak² gerak khas

Hujan di petang hari ... tido best nih


Incek Jaque ngan muka ngantuk nya

Hujan dah tak lebat sangat ... mata pun masa nih macam malas² jer nak bukak. Bahagia betol kalo dapat selimut tebal dan berdengkur ... ZZZ

Sampai jer kat Melaka Mall ... terus pegi makan. Lapau ler kekdah nyer tu sebab dedua tak makan laie. Terus ke tempat paling senang nak makan ~ 1901 ... food for friendship katanya

This is mine ... Sausage Combo Double Mix


Flesh Olen yang sedap


Ini Incek Jaque punya ... Midwest Oval


Kitaorang sangat bersopan kan?

Jangan lupa yer ... lepas makan harus la tolong kemas sket². Sian la kat orang yang nak ngemas meja tu. Lepas dah pueh ler berpusing sana sini nak membeli apa la bagai ... kitaorang end up ngan beberapa barang jer as banyak barang dah beli sket² since the day dah tau aku peknen. Ye lah, kalo nak beli sekali pulun ... mau benkrap aku. Lain ler kalo aku nih kaya raya ... insya allah kaya raya la aku lepaih nih ... doakan ler aku kaya raya



Incek Jaque tengah tekun membelek beg ... dia nih cerewet sket padahal aku yang nak pakai beg tu nanti ... tapi aku tak kesah ler sebab semua nih akan dibereskan oleh Incek Jaque ... hohoho sangat happy la aku. Pilih la Incek Jaque oii ... ambo ikut jer mana yang awok berkenan. Belang² pun cumey ... merah pun okeh sajor. Bini mu nih liberal ... tak kesah ler apa pun asalkan leh berfungsi ngan cemerlang

Lepas dah bersoppin’ sakan ... kitaorang pegi makan kat tempat spesel kitaorang. Tempat ni kitaorang pegi bila nak celebrate sumtin spesel jer sebab harganya pun buleh tahan rabak gak la. Tapi takde komplen sebab makanan kat sini memang sedap gila ... berbaloi la ngan harga yang melangit itu. Apa yang spesel nyer? Ouh ... Incek Jaque bawak datang makan sini for my b’day treat la. Dan juga sebagai melunaskan 2 janji tertangguh iaitu ~ to celebrate my pregnancy & his kenaikan pangkat ... dah lama gila tangguh, hari nih baru dapat pegi

Kitaorang pegi ke sini la ... Bert's Garden. Memang tak ramai orang pegi as this place fofular ngan tourist luar jer. Locals tak ramai makan kat sini ... PRICEY! But what the heck ... aku suka makan, so we just don't bother bout the price

Signboard nak masuk ke Bert's


Incek Jaque yang dah kelaparan


Air kelapa yang tak berapa muda


Nasik lemak yang buleh tahan


Garlic Asparagus


Butter Prawn ... sedap giler


Kam Hoi Crab? Aku tak ingat spelling dia


Kejap ada


Kejap laie dah takde


Bil nya ... $102.90


Kalo mau pergi ... sila la terjah tempat nih


Selepas perut pun dah sendat ngan makanan tu suma ... kitaorang pun balik la ke rumah. Ngan penuh semangat ngemas kan beg baru tu. So ini la yang bakal disumbat dalam beg tu

Tak tau mana elok, beli jer pad tu lelain jenis


Itu jer yang beli semalam. Hari nih mungkin sambung beli laie
Beg merah tu dari Baby Kiko. Nampak jer cam kecik tapi sangat luas

4 comments:

  1. salam ziarah.. saya bloghop dari mana pun saya lupa.... Selamat melahirkan. Saya doakan agar semua dipermudahkan..

    ReplyDelete
  2. Good luck yer.. teran kuat2.. :-)

    By the way, dont forget ur moommy stuff also, all the maternity bra, pads, minyak angin, kain batil, socks, and big 'small pant' in case klu ceaser, erm.. what else ek.. klu teringat nnt i drop lagi..

    Selamat bersalin.. doa bebanyak. semoga mommy & baby selamat..

    -watie zakaria-

    ReplyDelete
  3. to ajzie ~ tak kisah la hop dari mana. macih datang singgah

    to watie ~ barang for mommy baru jer beli semalam. nanti kalo ada pepe laie yang teringat ... drop by tau. Alya dah pandai apa skarang?

    ReplyDelete
  4. alya dah pandai flip sendiri n pandai senyum n ketawa, apa tah yang kelakar, tgk gigi mommy dia kot kelakar.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...