25 November 2008

Di TAG oleh Akak Ipar


Aritu dapat award ... aritu gak kena tag ngan akak ipau aku ... Mari kita tengok apa tag nya ...

The rules is :

1. Put the logo in ur blog
2. Add a link to the person who shared it with u
3. Nominate at least 7 other blogs
4. Leave a message for ur nominee on their blog


Sapa aku nak nominate nih ek?

Ok lah ... sesapa yang jantina nyer pompuan ... sila la buat yer. Yang separuh² pun kalo nak buat gak ... silakan

Kui Kui Kui

Hai korang

Kalo tak berapa nak update sangat blog nih

Ketahui lah anda ... saya bukan robot

Ha ha ha

~ Harap Maklum ~

Pesanan Penaja Iklan Sabun Cap Labi² :

Kalo lama gila tak update tu ... maknanya aku dah bersalin la tu. Sementara aku lom bersalin laie ... insya Allah blog ni akan sentiasa di hapdet. Sikit ke banyak ke ... bergantung kepada tahap kerajinan mental dan fizikal penulis. Hehehe ...

Oh yer, hari nih gaji ya dong! Mau pegi membeli breast pump di Parkson jap laie ... daa

24 November 2008

Risau Seorang Ibu

Semalam aku cuti ... sebab aku mengalami tekanan perasaan. Aku nak merileks kan kepala otak dan jugak badan aku nih ... Kol 4.30 pagi semalam jugak aku dok menangis cam orang sewel atas katil. Tak tau ler aku yang bengong ke, atau memang camtu ke tapi seriously dari kol 11 malam ahad sampai ke 4.30 pagi tu aku tak rasa baby aku gerak. Selalunya baby aku nih bergusti kat dalam nih sampai bersegi² perut aku nih. Semalam langsung ... senyap jer. Aku panggil²pun takde respon. Aku cakap², usap² pun takde pepe pergerakan

Mungkin sebab laie 12 hari jer nak melahirkan aku rasa stress kot? Tapi aku tau aku tak stress. Aku happy jer nak menyambut orang baru. Tak sabar nak tengok rupa baby aku camner. Cuma masa hari ahad tu mungkin sebab aku kepenatan kot

Ye lah ... mana tak nyer. Pepagi dah mengangkut mak, adik aku si Bilah, anak buah 2 ketul ngan sepupu yang 2 ketul laie tu (Shahrul & Aiman diletakkan kat umah mak aku untuk belajar secara intensif masa cuti sekolah) pie membeli barang kat Mydin. Memang buleh putus nyawa bawak bebudak nih sebab semua jantan, pehtu semua membuas jer ... berlari sana-sini, pehtu buat perangai ... yang sepupu 2 ketul tu lak dok ngikut anak buah aku si Izz yang menjadi kepala dongga ... chief mafia

Sebab aku tak larat dah nak marah, aku halau suma tunggu dalam keta masa nak bayo. Terpaksa bawak masuk dalam Mydin tadi sebab nak membeli baju. Si Aiman tu datang nyer sehelai sepinggang sebab takde masuk perancangan nak stay kat umah mak aku

Keluar jer Mydin, aku nampak si Izz tengah panjat keta Oddessy mak aku tu. Bayangkan ler mana tak menyirap darah ko. Dia bukak pintu, memanjat nak naik ke bumbung. Aku tak heran kalo dia jatuh ... memang padan muka, tapi nanti menyusahkan orang lain. Sampai je kat keta aku terus pulas telinga dia ... wah, laie nak jeling² kat aku pulak. Masa tu memang kalo ada rotan, aku dah sesah cecukup

Sampai umah mak, aku terus siang ikan. Tolong mak aku masak. Harap si Bilah, haih ... kekejap ilang. Mak aku pun dah malas nak suruh budak seko tu. Lepas makan lunch, aku terus pengsan. Penat sangat rasanya ... bebudak kenit suma sebok main game kat belakang. Lantak lah ... aku dah penat sangat masa tu. Kejap laie je lah aku tengokkan

Lepas maghrib, makan, bebudak nih sambung laie main game. Padahal mak aku dah suruh kuarkan buku latihan dah. Ini suma Izz la, yang lain suma tengok tuan umah main game ... mana leh tahan kan? Lepas makan jer mula la kuar taring ... Korang nih tak tau laie ke yang Acik ko nih garang nak mampus? Laie mau cari pasal ka?

Dengar jer suara aku ... mencecet semua kuarkan buku memasing. Tapi alahai ... si Izz mula la buat perangai. Kalo soh baca buku ke, mengaji ke, tulis ke apa ke ... dengar je perkataan berkaitan BELAJAR mulalah hantu malas dia kuar. Buat² ngantuk lah, mata sakit lah, itu lah ini lah. Si Shahrul ngan Aiman tu takde hal lah. Laju jer diaorang buat keje. Tapi masalah lain la pulak, nak tulis takde pensel. Aduhai ... benak kepala otak aku camnie. Aku mintak Izz kuarkan dia punya pensel ... jangan kata pensel, beg sekolah dia pun dah tak tau mana dia dah campak ... langsung tak jumpa. Memang ler sakit kepala otak aku tengok perangai dia tu

Yang dia berjaya jumpa hanyalah 3 batang pensel yang tumpul dan sakit mata aku menengok nyer. Lantas aku terus ajak Incek Jaque pie Tesco cari pensel and few barang lain kat sana. Beli lah pensel 2 kotak, sharpener yang pusing² tu, then ntah apa laie mak aku kirim

Sampai umah mak terus aku cari segala menda yang aku buleh tajamkan, aku buat la sampai semua pensel, kaler pensel suma leh tikam orang. Mintak mak aku cawan tak pakai nak buat letak pensel yang aku dah tajamkan tu. Baru puas hati aku nengok. Takde alasan laie nak malas²

Aku pun tak perasan kol baper aku balik umah. Yang aku tau ... sampai jer umah aku terus mandi, salin baju ... kroh kroh kroh. Tido sudah ... letih aku jadi mak angkat tiri nih ...

Sebelum tido tu aku dah sound Incek Jaque yang aku tak berapa rasa baby gerak kat dalam nih. Dia kata baby aku takmo kacau mak dia yang letih kot. So dia dok la dendiam kat dalam tu. Tapi aku tak puas hati ngan jawapan tu ... sampai le ke 4.30 pagi, aku nangis sebab baby masih mendiamkan diri

Kol 5 kitaorang pie Klinik Family 24 jam tu ... gegar pintu klinik. Aku story kat doktor lebih kurang, dia pun cuak sebab aku cakap aku tak rasa baby gerak. Masuk bilik scan, terus cari jantung baby ... Alhamdulillah! Jantung baby berdegup ngan sangat kuat. He's a strong boy, dia tido laie nih ... doktor tu cakap la. Check la kot ada tali pusat terbelit kat leher ke - takde ... semua clear. Air ketuban banyak ... uri pun jauh kat atas. Semua dalam keadaan baik. Masa scan tu meleleh gak air mata aku ... ye lah, sapa jer tak risau

Doktor kata jangan risau sangat. Semua ok ... baby pun kuat. Cuma kepala dia dah betul² kat bawah so pergerakan dia limited sket sebab sempit. Aku tak kesah dah doktor nak cakap apa, aku dah nampak sendiri jantung baby tadi ok ... aku dah bersyukur sesangat. Terbang la 40 hengget sebab buat scan pepagi buta ... Incek Jaque cakap takpe, 40 hengget leh cari tapi kalo baby jadi pepe ke ... 40 hengget pun takde makna

Aku bukan apa ... nak tunggu dapat baby nih pun dekat 2 taun jugak lah. Pulak tu laie 12 hari jer laie aku nak lahirkan dia. Kalo ler jadi pepe ... tak ke terkilan sampai mati. Macam mana la aku tak nangis. Lantak la orang nak kata aku gila ke risau tak tentu pasal. Asalkan aku puas hati ... baby aku pun ok, kitaorang happy, korang peduli apa kan?

Aku terus SMS bos aku, mintak cuti 2 hari. Aku nak rileks. Kat opis pun bala gak tu. Ada jer makhluk tuhan yang paling dengki (bukan paling seksi aaa) nak cari pasal nanti. Aku nak tenangkan otak aku ... nak rehatkan badan. Even keje aku takde la stress mana pun tapi suasana kat opis tu buat aku yang happy go lucky sentiasa nih pun leh jadi depress

Betapa susahnya menjadi seorang ibu ... walaupun jadi mak angkat tiri (kes anak buah n sepupu aku) ke, mak betul ke ... kesabaran memang sentiasa diuji. Memang la wajar kalau orang kata ~ syurga di bawah telapak kaki ibu ~ bukan senang nak jadi ibu ...

Aku hanya mampu berdoa agar anak yang bakal aku lahirkan nih nanti jadi seorang anak yang sentiasa menyenangkan kedua ibu bapanya ini

"Mak tak mintak baby balas jasa mak melahirkan baby ngan emas menggunung, cukuplah sekadar dengar cakap mak ayah, buat menda yang mak ayah n baby happy, buat menda yang orang lain pun happy, jadi anak yang taat dan ceria, hormat ngan sesapa jua (bukan orang tua jer kita perlu hormat), sentiasa membuat kebaikan, belajar ngan tekun dan paling penting kena lah ingat asal usul kita yang bermula ngan Tuhan"

Aku harap anak aku memahami isi hati aku ni ...

21 November 2008

Blog Award Pertama

Blog award aku yang pertama - dianugerahkan oleh Kak Emila Yusof!

Syarat award ini adalah seperti berikut yer :
  1. Sapa yang dapat award nih leh letak dalam blog memasing
  2. Link semula kepada orang yang bagi award ni kat korang
  3. Bagi award nih kat 7 orang bertuah
  4. Tinggalkan la mesej pemberitahuan yang korang dah bagi award kat orang tu
Sapakah 7 orang bertuah aku nak award nih yer? Follower ada 6 orang ... laie sorang laie ... sapa aku nak bagi ek? Jap lah bagi aku pikir ...

Ok lah aku nak bagi award nih kat orang² yang kat bawah nih :
  1. Semua follower aku yang 6 ketul tu : H.E.H / Qaseh Qasturi / Miss Bratty / Seediq_Sigaraga / IrkuysDamha / Fandi
  2. Lemongrass dan Anak²
  3. Diva Merah
  4. VirusPadu yang Mabuk²
  5. Eedany & Fridge Magnets
  6. Incek Saiful Nang
  7. Hanis Zalikha
  8. Crazy n Beautiful Rose
  9. Mat Gebu
  10. SuperMummy

Terlebih sudah ka? Ah ... tak kisah ler kan bukan kena bayo pun. Dan kepada semua pembaca yang lain ... aku ada pojek baik punya kalo korang nak participate. Tapi bukan skarang lah ... tengah bikin² nih. Dah on nanti aku buat announcement ya!

Pada Pagi Ini

Pada pagi ini sedang aku nak login ke dalam gMail
Terkejut beruk lah aku tengok menda kat bawah nih

Cantek kan login page gMail nih
Aku memerlukan stimulasi di pagi hari
Sebab aku skarang takleh laie nak minum kopi

Ouh ... berita baik kah???

Macam ada yang menarik jer lah ...

Apa yer?

Hehehe ...

Girls will always be girls
Even dah tua bangka dan hampir beranak ini

Yeay! Aku suka gMail

I gMail


Gedik nyer lah


Oh yer ... takyah tukar bahasa
gMail adalah Universal

20 November 2008

Entry Tak Puas Hati

Nota : "Posting ini ditulis bersama² dengan linangan ayer mata ... huhuhu"

Chis ... abang aku telah berjaya membuatkan aku geram je pepagi buta. Takde apa ekceli nya ... tapi kenapa dia buleh tukar tapi aku takleh pulak? Takkan ler ada main pilih² bulu lak si Google nih ... tak adil aaa camni. Sangat memilih kasih!!!

Apa ajer aku merapek nih?
Sila tengok kat bawah :: dengan perasaan jeles tahap gaban ::

Ini gMail abg aku

Ini lak gMail aku

Nampak tak perbezaan yang nyata itu??? gMail aku takleh tukar theme! Dah ler buruk koman spana ... sangat mencik. Siap dia leh print screen & email kat aku sebab aku cam tongong kata kat dia mana buleh tukau theme gMail nih

Tapi abg aku pakai gMail versi Bahasa Melayu ... selected je ke ke??? Why Oh Why? Aku kena tukar bahasa gak ke? Ini betul² diskriminasi nih ...

Sebagai penutup, kata² terakhir nih aku tujukan pada abang aku ... BLAH LA WEIH. Wawawa ... ko telah robek hatiku sebab aku tunggu lama gila nak donload gambo ko email tu. Dan ternyata ... aku tak puas hati!

Ayat penyedap hati untuk hari ini :
  1. Tukar theme hanya untuk gMail versi Bahasa Melayu (kot la)
  2. Aku nyer email tak terpilih untuk Beta Version nyer testing (agaknya la)
  3. gMail abang aku rosak ... dia ingatkan gMail tu ialah iGoogle (buleh ke konpius?)

Sesapa laie pakai gMail ... buleh tak korang tukar theme gMail korang?


*** UPDATED ***

Sila ke link ini utk berita berkaitan : Official Gmail Themes are beautiful
Dan komik berkaitan jeles : Jealous!

19 November 2008

Dah Takde Keje Ka?

Selain dari bizi ngan keje² opis ... aku jugak bizi ngan menda² karut yang takde kena mengena ngan opis pun ... Skarang tengah sibuk outsourcing sumber pendapatan ... Zaman skarang satu sumber je memang tak cukup. Terpaksa la cari lobang² lain yang buleh dikaut ...

Oho ... yang kat atas nih salah satu sumber pendapatan. Petang tadi buat sampling untuk member aku. Printing gambo guna Canon Selphy. Memang agak mahal kalo print gambo guna Selphy nih tapi resultnya sangat mabeles. Takde istilah gambo cair, warna pudar, kualiti takde. Gambo korang leh tahan sampai 100 taun tau. Sangat worth it, terutamanya gambo kawen korang ... takde le cam gambo Mak Pak kita ... dah kuning² dalam sticky album tu kan?

First time jugak aku print hasil keje aku. Size yang aku print kat atas tu ialah 4R ... equivalent ngan size poskad biasa. Tetiba cam cantek pulak bila dah print tu ... mungkin buleh buat design poskad lepas nih ...

Sementara bisnes lom jalan ngan kencang ... ini je la model yang aku mampu hire. Hehehe ... model paling encem di alam maya ini - Incek Jaque. Dia tak bagi aku letak gambo nih ... well, apa salah bergambar keji kan?

Incek Jaque ... mintak mahap yer. Kalo lepas nih ada orang nak saya design pepe ke, buat printing ke ... kita jugak yang untung. Kira halal lah yer ... cayang awak!

Bizi Neh ...

Sejak dua menjak nih aku bizi lah ... nak update sesangat pun tak sempat ajer. Ye lah, aku kan tak lama laie nak beranak dah ... keroje opis kena la aku kasi settle sensiang. Kalo tak mau nyer opismet aku kejau aku sampai ke sepital ...

Tengok ler ketas yang tebal tuh ... huhuhu ... berpinau bijik mata nak siapkan. Cubicle aku sangat lah cikadak nyer kecik. Masa memula aku keje sini, pinggang aku selalu jer sakit. Skarang dah imune dah ... tak tau ler kalo saraf aku dah rosak, takleh nak detect laie kecacatan ...

Atas monitor aku tu ada kalender ... yang aku dok tick² tiap hari bila nak bersalin lah, appointment ngan doktor untuk check-up lah, cuti lah, ponteng lah. B'day pun berlambak aku conteng kat situ

Kamus aku ekceli ada 3 ... sapa tah dah rembat aku nyer Kamus Dewan. Aku takleh hidup tanpa kamus. Kalo PC aku ada Dictionary @ Encarta, kamus takde pun takpe. Yang penting musti ada source yang reliable ...

I'm gonna miss my sempit-bone breaking-back aching cubicle when I've finally decided to quit and start doing work from home. Tempat jatuh lagikan dikenang ... apatah laie tempat cari makan

For the time being ... this is the best place to be

Sempurna - Andra & The Backbone

Kau begitu sempurna
Di mataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan selalu memujamu

Di setiap langkahku
Ku kan
selalu memikirkan ... dirimu
Tak bisa ku bayangkan hidupku tanpa cintamu

Bridge:
Janganlah kau tinggalkan diriku
Tak kan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Coda:
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayang engkau begitu
Sempurna ... Sempurna


Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku


18 November 2008

Hik Hik

Kelakau la pulak buat posting dalam english. Hehehe ... dek kerana dah lama tak menulis dalam english, aku rasa ganjil jer

Dulu siap buat keje² translation berbayar untuk company dan esemen Incek Jaque laie

Mungkin ada 1-2 menda yang menarik untuk aku post dalam english
. Tapi selebihnya bahasa melayu tetap dekat dihatiku

Bahasa rojak/cacamarba/sukahati ada lah pilihan pertama since ianya spontan dan bersahaja ... oh ye ke? Asalkan korang paham dan maksud nya tercapai ... memana pun buleh lah

Ok lah geng ... sakit tangan aku kena ATT Booster Jab tadi. Skarang wa nak tido ngan aman ... semalam tak berapa nak aman sebab aku mimpi hantu datang nak amik baby dalam perut aku nih. Hohoho ... sangat horror ok!

Friso Brings My Family Out


I grew up in a big family of 8 siblings: 4 girls + 4 boys. It's not an easy task for our parents to handle us hooligans. Nonetheless, they had done a wonderful and I believe an astounding job raising us all to became what we all are now

Ever since I'm small, living with my family is like a family day - everyday. We always had something to do together - making up mess, made the maid cried, even made our mom cried, made each other cried but most importantly is having the blast of it all, regardless how many slashing of 'rotan' we get on the palm

As the result, we are very close to each other and we can agree on a matter without arguments (oooh ok, just a little bit lah)

But as we grew older (and sure enough to be wiser) we had gone separate ways. There's one working overseas, others are near but don't see each other a lot, some got married and you got your own thing to do and so much more excuses

Sometimes I feel like going back to the old days when we are much younger and naive and homework was 'kacang putih' ... can do cincai² one and dash off to the playground playing every kind of games

Still, we came out good and scores in life

Today's kids I don't think they can enjoy their young life as we can back then. There is no more 'semak' you can hide from the enemy while playing combat. There is no more 'parit' you can pretend as river and catching 'longkang' fish

And becoming parents of today are more stressful than our parents' time. No time to watch the kids grow up ... all busy working to survive in the big city

Kids had become more stress - giant heap of homework, peer pressure, no time for themselves, parents want children to excel more they can achieve and such

As for that, it is important for today we take the time off from our busy schedule and start spending time - quality if you can't have the quantity - with the family. Especially with the children :: no matter how big or small your children are ::

Family Day Out with Friso is another way to spend quality time with your children. It is an opportune time to bond and rekindle lost moments of love for your family. Even if it is not lost, yet, a day spent with the family is a worth than a lifetime being regret for not being able to know what a great family we all had

Do it today ... spend a day of your lousy day at work with your family ... you make your family happy and at the same time you don't have to fret about your work ... at least a day lah. The win-win situation - happy family - work stress free for a day

So, don't miss out. Check out the event as above and have a wonderful time!

Apa Alasan Anda?

Skarang nih makin ramai orang tulis blog. Ada yang ramai followers ... ada yang hidup segan mati tak mau. Ada orang tulis blog secara part-time, ada jugak yang tulis blog secara full-time. Setengah penulis blog, menulis blog kerana minat mereka yang ingin berkongsi pengalaman dan pelbagai kisah. Setengah penulis blog, menjadikan blog mereka sebagai punca pendapatan, bukan kerana minat

Aku pulak tulis blog nih sebenarnya nak hiburkan diri sendiri. Berkongsi gambar, berkongsi cerita, berkongsi pengalaman/luahan perasaan. Abang aku cakap ... ada juga orang yang baca blog ko mungkin terhibur ngan apa yang aku post

Terus terang nyer ... aku ucapkan terima kasih kalo korang suka/terhibur membaca posting aku yang kadang² karut tu. Ye lah, blog ini adalah untuk aku. Aku tulis sebab aku suka nak tulis dan berkongsi. Kalo korang tak suka, nak buat camner kan?

Tulis blog pun sebenarnya terapi bagi aku. Kat sini aku buleh cakap apa sahaja. Macam confession box la lebey kurang. Kerana confession box ini aku yang punya, jadi suka hatilah nak mengarut apa pun kan? Takde lah aku mengarut apa pun. Kengkadang apa yang aku tulis tu, korang pun takmo baca pun

Tapi kengkadang, ada jugak readers yang marah² si penulis blog kalo tak update isi perut blog mereka. Walaupun ini menunjukkan mereka tu mati-keras-kipas (Die Hard Fan) si penulis blog, kita perlu paham juga kerana blog adalah kepunyaan peribadi. Lain la kalo sesuatu blog tu dikhaskan kategorinya seperti - tutorial ke, politik ke - lebih kepada unsur memberikan informasi pembelajaran dan pengetahuan am. Kalo tak update sudah tentu la harus kena marah sebab info yang ada tu, sudah tentunya ketinggalan bullet train

Kalo pasal komen pulak, ada komen² oleh pembaca yang sengaja cari pasal ngan penulis blog. Memberikan komen secara annonymous adalah perkara paling keji pada hemat aku la. Komen jer secara jujur sebab penulis juga menulis tentang sesuatu yang jujur pada mereka. Tak tau ler kalo ada penulis yang menulis secara tipu²

Pokok pangkalnya ... sama ada korang tulis blog kerana minat atau cuba menjana pendapatan melaluinya ... lakukan la dengan niat yang baik. Penyampaian fakta harus la tepat. Kalo bersifat peribadi ... lakukan la dengan jujur dan bukan menyamar. Berikan komen yang ikhlas dan jangan la hanya tau menghentam orang tak tentu pasal. Cermin diri sendiri dulu sebelum mengata orang

Aku suka kalo korang leh support penulis lain tentang apa yang mereka lakukan untuk blog mereka. Sokongan dari pembaca adalah nadi penulis blog untuk lebih gigih mengupdate blog mereka

Akhir kata ... jadi lah seorang yang rasional ...

Apa Alasan Anda?

Skarang nih makin ramai orang tulis blog. Ada yang ramai followers ... ada yang hidup segan mati tak mau. Ada orang tulis blog secara part-time, ada jugak yang tulis blog secara full-time. Setengah penulis blog, menulis blog kerana minat mereka yang ingin berkongsi pengalaman dan pelbagai kisah. Setengah penulis blog, menjadikan blog mereka sebagai punca pendapatan, bukan kerana minat

Aku pulak tulis blog nih sebenarnya nak hiburkan diri sendiri. Berkongsi gambar, berkongsi cerita, berkongsi pengalaman/luahan perasaan. Abang aku cakap ... ada juga orang yang baca blog ko mungkin terhibur ngan apa yang aku post

Terus terang nyer ... aku ucapkan terima kasih kalo korang suka/terhibur membaca posting aku yang kadang² karut tu. Ye lah, blog ini adalah untuk aku. Aku tulis sebab aku suka nak tulis dan berkongsi. Kalo korang tak suka, nak buat camner kan?

Tulis blog pun sebenarnya terapi bagi aku. Kat sini aku buleh cakap apa sahaja. Macam confession box la lebey kurang. Kerana confession box ini aku yang punya, jadi suka hatilah nak mengarut apa pun kan? Takde lah aku mengarut apa pun. Kengkadang apa yang aku tulis tu, korang pun takmo baca pun

Tapi kengkadang, ada jugak readers yang marah² si penulis blog kalo tak update isi perut blog mereka. Walaupun ini menunjukkan mereka tu mati-keras-kipas (Die Hard Fan) si penulis blog, kita perlu paham juga kerana blog adalah kepunyaan peribadi. Lain la kalo sesuatu blog tu dikhaskan kategorinya seperti - tutorial ke, politik ke - lebih kepada unsur memberikan informasi pembelajaran dan pengetahuan am. Kalo tak update sudah tentu la harus kena marah sebab info yang ada tu, sudah tentunya ketinggalan bullet train

Kalo pasal komen pulak, ada komen² oleh pembaca yang sengaja cari pasal ngan penulis blog. Memberikan komen secara annonymous adalah perkara paling keji pada hemat aku la. Komen jer secara jujur sebab penulis juga menulis tentang sesuatu yang jujur pada mereka. Tak tau ler kalo ada penulis yang menulis secara tipu²

Pokok pangkalnya ... sama ada korang tulis blog kerana minat atau cuba menjana pendapatan melaluinya ... lakukan la dengan niat yang baik. Penyampaian fakta harus la tepat. Kalo bersifat peribadi ... lakukan la dengan jujur dan bukan menyamar. Berikan komen yang ikhlas dan jangan la hanya tau menghentam orang tak tentu pasal. Cermin diri sendiri dulu sebelum mengata orang

Aku suka kalo korang leh support penulis lain tentang apa yang mereka lakukan untuk blog mereka. Sokongan dari pembaca adalah nadi penulis blog untuk lebih gigih mengupdate blog mereka

Akhir kata ... jadi lah seorang yang rasional ...

17 November 2008

Header Baru

Setelah mengambil masa kira2 3 jam ... dapat jugak la aku hasilkan header baru aku. Canteks tak? Huhuhu ... kira canteks la yer. Itu pun hegeh2 aku godeh Illustrator nak bikin tu. Nasib baik Incek Jaque ada subscribe Illustrator nyer tutorial ... sangat informative

Sesapa yang berminat ngan graphic design atau sesaja nak belajar guna Photoshop @ Illustrator ... buleh ler pegi ke links berikut :

Photoshop Tutorials
Illustrator/Vector Tutorials

Sangat kagum tengok kreativiti manusia ciptaan Tuhan nih ...
Ini dari tutorial yang aku belajar tu ... dan yang kat bawah ialah yang aku buat guna tutorial tu lah ...


Hahaha ... sangat berlagak gitu. Ini ler aku punya minat sejak dari dulu laie. Tapi sejak dah keje kat tempat yang takde kena mengena ngan minat aku itu ... aku nyer kreativiti telah luntur. Sib baik ler otak aku dan PASSION terhadap designing masih menebal

Mana laie canteks? Aku rasa aku punya laie lawa kan?

Kah Kah Kah ... kalo rasa nak muntah ijau ... silakan sekarang!

13 November 2008

Apa Salahnya Bergambar Keji - Part 2

Kalo dia dah beso esok
Aku propose tunjuk gambo nih kat GF dia
Agaknya ... dapat tak keta sebijik?

Budak Sekolah

Korang tau tak haiwan liar apa yang hampir pupus skarang?

Sila jangan makan ikan dan ketam - jadilah vegetarian
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dan kalau anak korang nak jumpa kawan yang dia kenal dari chat room
apa korang nak buat untuk keselamatan dia?

Patut ler asik kena rogol jer bebudak skarang
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cara jawab soalan bila masa dah hampir tamat

Agaknya ... nak kena lempang baru tau kot

1st Time

Semalam pegi makan kat Johnny's ... apa ke menda yang 1st time nyer?
Padahal dah beratus kali dah aku tabur duit kat Johnny's nih ...

Ooo 1st time ngambik gambo dalam Johnny's kekdahnyer

Semalam amik sket jer
  • Seaweed
  • Jellyfish
  • Fresh Meat
  • Fish Noodle
  • Crab Balls
  • Sayur Tang-O
Kerana kebulur aku tambah ini ... Fried Prawn Rice

Incek Jaque amik Spicy Fried Prawn Rice
Tak aci ... ada telur tabur yang banyak

Disudahi dengan Banana Spilt - kongsi jer

12 November 2008

Amalan Mengandung

Ramai betul yang sayang kat aku. Hehehe ... buktinya, ramai yang concern sesangat pasal aku masa aku peknen. Ramai yang mensajes memacam menda untuk kebaikan aku ngan baby yang aku kandungi ini. Aku lak jenis ngikut jer. Orang kata bagus aku cuba. Kalo baik, aku amalkan. Setakat nih, aku takde pulak alergik ke apa la. So, aku continue yang mana baik. Kadang² aku saja alternate, gilir² lah. Nak pulun semua ... perut aku satu jer.

Ini antara bahan makanan dan supplement yang aku amik/amalkan sepanjang aku peknen.Justify Full
Air Kelapa
Khasiat : bila baby dilahirkan, kulitnya akan bersih saje

Buah / Jus Manggis
Khasiat : antioksida yang bagus, juga untuk sejukkan badan

NeuroGain PB
Khasiat : membantu perkembangan dan pertumbuhan otak baby
Baby yang dilahirkan lebih aktif, alert, bijak dan mudah belajar

Buah/Jus Delima
Khasiat : sama fungsi cam manggis
Orang kata baby nanti kuarnya bersih, putih kemerah²an
So the comel la ...


Brand's Innershine Pati Prun
Khasiat : fiber tinggi bagus untuk pencernaan, antioksida
Kawan aku kata kalo makan nih baby tak kuning bila lahir


Brand's Innershine Pati Beri
Khasiat : antioksida jugak ... Mak aku kata kalo bersalinkan anak lelaki
urat mata akan efek, so amalkan ini untuk pelihara kesihatan mata

Obimin
Khasiat : sumber vitamin lengkap untuk tumbesaran baby

Susu Kacang Soya
Khasiat : sumber protin yang lengkap
Orang cakap jugak baby nyer nanti kulit halus, bersih dan putih

Itu je la yang aku amalkan. Lelain cam Vitamin C, Kalsium, Susu tu suma cam biasa lah. Setakat nih aku rasa ada efek gak la menda² yang aku makan. Insya allah semuanya untuk kebaikan baby aku jugak ...

Update (14 Jun 2012) : Memang anak aku lahir tak kuning langsung dan alhamdulillah cerdik sesangat dan mudah dibesarkan. Mungkin juga rezeki aku kot

Mana Saya Tau Pak

Lately nih ... dalam lebey kurang 2-3 minggu nih ... kitaorang tido malam memang tak nyenyak. Dah ler panas giler, aku lak sampai semput² tak cukup napas bila nak tido. Padahal nyer ... bilik aku pasang kipas siling - full speed, kipas kenit betul² kat tepi aku - full speed, tingkap dibukak seluas tidak, pintu bilik pun menganga jer

Tido mesti berpeluh² ... memang bangun pagi basah kuyup. Aku pun heran bin ajaib ler ... pesal jadi teruk camtu sekali kan? Aku pun mintak la bapak aku tolong tengok² kan umah aku ... kot² ler kena laie macam taun lepas. Masa tu, ada orang letak menda kat area tong sampah umah aku ... habisnya, umah aku kena tabur ngan garam kasar untuk tawarkan ... Orang yang letak menda tu pun jiran tetangga jugak tapi kitaorang malas lah nak kecoh² ...

Dijadikan cerita ...semalam kitaorang pie la jumpa seseorang nih ... yang pandai la menengok menda² nih suma kan. Bila bukak story jer ... hohoho bukan pasal umah la yang menyebabkan aku kepanasan. Pembawakan budak rupanya ... anak aku pantang makanan pedas dan panas. So dia skarang tengah kepanasan kat dalam. Aku lak sejak peknen, tekak dah kembang melilau ... pedas jer yang lalu kat tekak aku nih. Cili padi, cili idop, sambal kicap ... manjang memang nak pedas jer. Alahai baby ... mana la mak ko nak tau. Tekak mak kembang, nak makan apa pun payah ... tak makan kang, awak jugak yang terbantut pembesaran

Satu laie yang menyebabkan ketidakselesaan dalam umah tu ialah kerana kitaorang telah mengubah² perabot. Aku tak tau ler pulak masa peknen takleh alih² perabot. Orang tu kata ... pembawakan budak nih memacam. Ada yang takleh paku dinding, ada yang takleh cat umah, ada yang takleh alih perabot, ada yang takleh bunuh binatang, ada yang takleh sembelih ayam, ada yang takleh memacam ... ikut rezeki memasing

Sejak peknen, aku dah baper kali ubah² furiniture aku. Divider besar gedabak tu aku dah alih ke tepi, katil dah ubah posisi, meja makan dari dapo belakang dah masuk dining depan, bilik belakang dah total make-over ... memang ler sangap. Patut ler anak aku cam resah jer kat dalam nih ... rupa²nya dia tak selesa ngan umah yang bertukar rupa. Macam kita jugak la ... bila pegi tempat baru jer, nak tido pun tak tenteram ... camtu la gak ngan baby nih

So semalam dah dengar explaination tu, kitaorang lega la sket. Takut² kena laie orang buat cam taun sudah. Cuma, kitaorang dilarang laie mengubah perabot dalam umah tu sampai ler baby nih umur masuk sebulan camtu. Mana la aku nak tau ada pantang-larang camni. Ini kan zaman moden ... kunun la. Tapi aku percaya jer asalkan baik. Dah orang suruh tu untuk kebaikan ... ikut ajer lah

Pertama kali dalam sebulan, aku berjaya tido ngan aman semalam. Takde sesak napas, bangun pagi pun segar bugar ... nyaman jer bilik tu. Entah apa jer orang tu buat semalam. Macih yer ...

Tadi aku soh Incek Jaque belikan aku buah delima untuk sejukkan badan. Apa laie yang buleh sejukkan badan yer? Sian pulak aku kat baby nih. Awat hang tak kabo awai² hang tak makan pedas? Kalo dia leh kabo ... aku lari dulu

Every Morning

Selalunya aku sampai opis ... lebey kurang 7 - 7.15 pagi ... oleh itu aku akan sarapan dulu. Sarapan aku hari ini ialah ... mee goreng ngan telur mata lembu.

Murah jer ... RM1.80



Sambil ditemani oleh orang ini ... Mr. Burns yang pemalu


Selamat bekerja pada hari Rabu!

11 November 2008

Makna Nama Baby

Korang yang masih belum buat poll kat tepi nih laie, sila la undi nama mana yang best untuk baby boy aku. Ini aku sertakan makna nyer sekali.

1. Maliq (master, king) Rayyan (luxuriant; one of the gates of paradise)
2. Shariq (radiant, bright) Muzaffar (victorious)
3. Qays (firm) Naushad (happy)
4. Dean (religion) Mika’il (nama malaikat)
5. Fahyim (very clever) Dayyan (a mighty ruler)

Saje² suruh korang undi ... takmo undi pun takpe. Tapi undi lah undi lah ... hehehe

Konflik Perasaan

Minggu lepas kan aku MC 2 hari sebab masuk wad then aku sambung cuti rehat 2 hari ... jadinya 1 hari je lah aku pie keje kan ... iaitu hari Isnin. Bila dah dok kat umah tu memacam benda aku buat. Kiranya menjadi surirumah yang cemerlang aaa

Aku nih memang pemalas sket. Hahaha, bukan membuka pekung di dada tapi malas aku tu bersebab. Balik keroje dah penat. Pehtu aku tinggal dalam umah tu ngan Incek Jaque jer. So, masak ke kemas ke hanya berlaku ketika kitaorang berdua ada mood je lah. Kalo idak ... lantak ler nak tonggang langgang ke apa

Bila dah jadi surirumah cemerlang tu, maksudnya aku nih gigih la masak, kemas umah, basuh-sidai-lipat-iron kain baju, mop lantai, menyapu, lap dapo dan lelain lagi. Akhirnya, cuti rehat ... aku tak rehat pun kat umah. Ke hulu-hilir buat kerja. Lelast, penat sendiri

Tapi syok nyer buat keje sendiri kat umah nih, aku leh rilek²... sambil buat keje tu sambil melayan TV. Kalo kat dapo aku melayan radio. Kalo dah mengah ... aku take 5 jap kat katil bilik belakang. Kalo dah letih sangat, tido la kejap. Pehtu sambung balik buat keje. Pendek kata, takde tekanan perasaan nak soh ko siapkan keje ko la tu jugak

Terdetik gak dalam hati aku nak berenti keje. Keje sendiri dari umah. Sok nanti kuar lak baby aku nih, takyah susah payah hantau nursery. Anak membesar pun depan mata, nak jadi huru-hara pun atas tangan sendiri. Buleh spend time ngan anak n Incek Jaque lebih sket. Kalo Incek Jaque coti skolah ... dah tentu nak pie mana pun aku takyah apply coti. Ikut jer bontot laki aku ... Kiranya aku dalam situasi yang perfek. Aku surirumah, Incek Jaque chegu skolah. Horay horay ya ya ... time coti skolah memang lah takde masalah. I will follow u ... !

Tapi yang tak perfek nyer ialah situasi kewangan lah. Kalo aku berenti keje on d spot ... harus la pendek nyawa sebab memang tak cukup kalo aku tak keje.

Ekceli aku dah lama cakap ngan Incek Jaque, aku takmo keje dah. Ini semua sebab aku bosan keje kat sini. Bak kata orang tua², Ikut hati : mati - ikut rasa : binasa. So aku ikut akal. Keje la jugak walaupun 3/4 dari roh aku takde kat opis nih. Sementara itu, aku cari gak lobang² yang boleh support kewangan aku kalo kata aku berenti keje nanti

Kalo mak ayah aku tau aku nak berenti keje nih mesti diaorang patah hati. Antara suma anak dia, aku sorang je la yang keje gomen. KONTRAK pun KONTRAK lah. Tapi ... aku takde kepuasan bekerja. Banyak sebabnyer ... panjang sangat pulak kalo aku nak citer kat sini

Ramai yang kontrak kat sini, dah blah amik KPLI. Suma tukar ke kerjaya perguruan sebab chegu jawatan tetap dan memang sangat diperlukan. Aku lak tak minat jadik chegu ... aku tak punya kesabaran yang tinggi. Sebab tu Incek Jaque leh tahan ngan perangai aku yang sengal ini. Hahaha

Sedar tak sedar dah 4 taun aku keje sini. Dari bos laki sampai ler ke bos pompuan. Aku lebih suka bos laki yang sengal itu. Even bosan, dia lah penyeri opis kitaorang. Even tak efisien cam bos pompuan skarang, dia lah yang selalu jadi penyelamat kitaorang. Even gatal, dia respect laie staff pompuan dia yang sorang nih

Kalo aku berenti keje ... aku ada kelebihan yang aku buleh buat dari umah. Misalnya, aku leh amik tempahan jahit langsir, baju kurung, baju melayu, baju² kanak², beg, alas meja dan apa saja lah yang korang leh pikir terhasil dari jahitan. Aku nih pandai jer buat menda nih ... tak rajin dan kurang moral support jer. Selain dari menjahit, aku jugak excell dalam bidang masakan. Pedulik la korang nak kata aku puji diri sendiri ... tapi itu memang kenyataan. Aku penah cakap ngan Incek Jaque yang aku leh buat kuih untuk jual kat pasar malam ke, warung ke, buat cupcakes ke, kek orang kawen ke, amik tempahan jamuan ke. Boleh jer aku buat ... kalo aku tak kerja la

Kalo dah tak kerja makan gaji ... harus la aku rajin menjahit dan memasak untuk sara hidup lak kan. Tapi bila ajer aku cakap² pasal ni ngan orang lain, ada jer motiBASI yang buat aku tak selera terus nak buat. Persaingan lah, customer lah, modal tak dapat balik lah, itu lah ini lah ... pokok pangkalnya hanya citer pasal :: KO TAKKAN BERJAYA DAN KO AKAN GAGAL :: AKU DOAKAN KO GAGAL :: KO BODOH BERENTI KERJA :: MAKAN GAJI BUTA LAIE BEST DARI SUSAH PAYAH KEJE SENDIRI ::

Aku penah baca la ... KEGAGALAN PERTAMA DALAM PERNIAGAAN IALAH TIDAK BERMULA LANGSUNG. Kalo pikir balik betul jugak kan? Kalo ko tak mula langkah pertama, mana ko nak tau kaki ko tu masuk longkang ke, terpijak duit ke kan? Kalo langkah pertama ko, termasuk longkang ... takpelah kan. Sila la keluar dari longkang itu dengan apa cara sekali pun. Kalo langkah pertama ko, terpijak duit ... itu sudah bagus. Alhamdulillah ... sila la teruskan dengan langkah kedua dan seterusnya

Dalam hidup kita nih pun sebenarnya macam orang buta jugak. Kita bukan tau pun esok nak jadi apa. Redah je la apa nak jadi pun kan? Kalo kita tau apa nak jadi esok ... semua orang jadi baik, semua orang jadi kaya, semua orang jadi bosan sebab semuanya predictable. Macam baca buku ... plot² yang dah dijangka membuatkan si pembaca malas nak continue sebab dah tau dah ending citer camner. So, sangat dull. Betul kan?

Agaknya kan ... orang² yang mendoakan kegagalan kita tu sebenarnya takut kot. Takut bila kita gagal, kita akan cari dia mintak tolong, susahkan hidup dia. Apa salah kalo korang doakan kejayaan jer. Kalo berjaya takde la kita nak mintak tolong ko pun. Belanja ko makan hari² pun takde hal. Kadang² manusia bersikap pelik ... hanya sebab dia sendiri takde kekuatan diri untuk buat sesuatu ... maka dia pun tak harap orang lain boleh buat lebih dari itu

Bila la aku akan punyai kekuatan diri itu? Aku memang sangat² mau berenti kerja. Aku perlu setting balik kepala otak aku nih. Ooo Tuhan ... sila la brainwash otak aku dalam tido supaya bila aku bangun jer, aku sudah ada mindset yang mantap dan hati yang kental untuk buat apa yang aku nak buat

Aku respek ngan orang yang gigih bekerja kerana passion mereka terhadap kerja mereka itu. Passion terhadap kamera, kesenian, fesyen, nombor, duit ... apa saja asalkan itu adalah kehendak hati mereka ... bukan kerana dah takde keje, so bantai je apa yang ada. Passion terhadap blog juga buleh jana duit ... oleh itu, mari la kita sesama sentiasa update blog memasing

Aku doakan kejayaan korang ... tak kira sama ada korang suka ke tak keje korang buat tu. Bila buat keje ... buat la ngan ikhlas. Dan paling penting ... buat la keje ngan hati yang gembira

Mata Atas Malaysia?

Apa itu Mata Atas Malaysia?

Ini la ... Eye On Malaysia

Mata Atas Malaysia tu kiranya direct translation Eye On Malaysia (EOM) lah. Tak komersial langsung kan ... harus la kekal nama nyer dalam English gitu. EOM skarang kan dah beroperasi kat Melaka. Aku semalam pun takde la teruja nak naik EOM tu sebab dari kejauhan pun aku tengok gondola tu kecik jer. Musti la gila bapak nyer tinggi ... harus aku kejang otot kat atas tu nanti. Tunggu je la lepas aku beranak ... masa tu kena tunjuk hebat depan anak. Hahaha ...

Nak kata excited sangat ke apa, aku pun tak tau la. Incek Jaque nih ... ada² je lah
Sila jangan berotak lucah. Kitaorang takde buat perkara sumbang dalam kereta. Kalo berlaku sumbang pun ... peduli hapa kan? Sudah halal maa. Takde lah ... ingat tak dalam entry Ikan Bakar aku tulis ada extra 1 Splashing masa nak bayar tu? Incek Jaque punya pandai ... sangat berkobar goncang botol Splashing tu, bila bukak jer penutup, habis semua air dalam botol tu menyembur keluar!

Habis la keta aku ... dipendekkan cerita air Splashing tu dah sedikit masam. Kiranya dah hampir expired la. Takde rezeki la nampak nyer ... kitaorang terus campak jer air tu keluar tingkap ...

Sudah nyer ... kalo kitaorang kuar keta ngan keadaan Incek Jaque camtu ... tentu orang ingat aku yang boyot nih punya kerja

Hohoho ... sila jangan pikir macam² aaa

Ikan Bakar

Semalam tetiba rasa nak makan ikan bakar. Padahal memula tu aku terasa nak makan kek pisang. Ada kena mengena ke pisang ngan ikan bakar? Eh, ada apa ... ikan bakar tu kan dibalut ngan daun pisang. Heh heh heh ... pandai jer aku cari alasan

Lepas kerja, balik umah dulu ... membuta. Aku ngan Incek Jaque tak larat sangat sebab dah berapa malam takleh tido lena sebab kepanasan. Aku lak mata cam dah kena staple ... memang mandom gila letih

Lepas maghrib kitaorang chalo ke tempat ini ... tempat makan ikan bakar yang menjadik pebret kitaorang

Kenapa kitaorang suka makan kat sini?
  1. Tempat makan yang luas dan lapang dan tak berkepuk
  2. Masakan yang sedap dan pantas
  3. Servis yang tip-top
  4. Harga yang buleh tahan murah
  5. Tukang kemas meja yang sangat efisien

Walaupun yang makan hanya 2.75 orang jer ... biasa la ek nafsu tamak. Jangan ler heran ... orang lain pun sama jugak

Sotong Goreng Tepung

Siakap Bakar Berlada

Siakap 3 Rasa

Kailan Ikan Masin

Sepahat Halia Cili Padi

Semua nih dimakan bersama Nasi Lemak yang comel. Tak sempat nak snap gambar nasik lemak sebab aku dah melantak makan ... kebuluran beb! Gambo yang kat atas tu pun goyang² sebab tangan aku gigil tahan lapar

Dan kalo makan kat sini kitaorang suka minum air ini : Splashing ~ Limau Madu. Locally made, kilang nyer kat Cheng ajer. Sedap bangat ... sebab air ni untuk sejukkan badan. Sesuai ler untuk meredakan kepanasan lepas makan dengan lahap

Semua makanan di atas dan tambah extra 1 Splashing : RM 56.20 ... murah kan? Aku rasa murah la sebab kalo makan kat Pizza Hut ke Johnny's ke Secret Recipe ke, harga lebey kurang tapi makan nyer sket jer. Yang nih kenyang sampai esok petang ... tapi kalo ikut perut aku yang sentiasa lapar nih ... malam harus la kriok kriok laie

Lepas makan, kitaorang saja jejalan pie masuk World Heritage Zone. Itu di lain entry pulak yer

10 November 2008

Yuhuu

Aloo

Di sini aku ingin umumkan ... aku lom bersalin laie!
Ceh ... sudah bikin gempak yer?

Selama 1 minggu aku berehat ... memang betul punya rehat sampai blog pun tak hapdet
Aku akan hapdet dengan gigih lepas nih
Tapi jap laie aku nak pie makan ikan bakar
Lepas makan la aku hapdet yer

Tatata pembaca sekalian ... tunggu ler hapdet dari aku

09 November 2008

Happy Birthday Izz

Hari Jadi ... hari seseorang itu dijadikan atau dilahirkan? Patutnya hari lahir lah kan? Sebab kalo kata dijadikan ... pelik la pulak rasanya

Apapun ... kali ni kitaorang sambut birthday anak buah yang notti iaitu Danish (Izz) merangkap adiknya sekali iaitu Darwish (Aish). Izz 6 taun & Aish@Adik 2 taun. Obviously kitaorang tak celebrate pun b'day Adik sebab budak kecik tu bukan paham apa pun ... so combine la sekali ngan b'day celebration abang nya

All the yummies tu, Mak Tok nyer yang buat. Mak aku la tu ... Pulut Kuning + Kari Ayam + Blueberry Muffins. Puding Karamel tu aku yang buat yer ... itu lazat tu tau. Centre piece tu ... khas datang dari mana laie kalo bukan Secret Recipe

Sila Senyum! Kyra pandang apa tu?

Aish, Izz, Kyra & Pak Ngah

Antara tetamu yang hadir

Pak Ngah, Pak Teh, Mak Teh, Mak Ngah & Uncle Atan

Lagi tetamu yang ada ... family jer

Atok, Mak Su, Mak Tok, Aish, Pak Uda & Izz

Aish ... sudah mabok ka?

Mak Teh, Pak Teh, Mak Su, Pak Uda, Pak Tam & Aish

Ini pulak acara membuka hadiah. Walaupun ko notti Izz, pakcik-makcik ko bagi gak hadiah kat ko. Bila dah pandai baca nanti ... sila la baca entry Acik nih ... semua orang sayang kat ko tau tak? Sila la jangan menotti²kan diri laie lepiah nih. Buleh ilang nyawa suma orang ...


04 November 2008

FLASH FLASH UPDATES

OOO pembaca sekalian. Tadi aku pie check klinik, Dr. aku tu kata aku nie dah turun air dan hendaklah ke sepital ngan kadar segera jurus ke-8 peringkat 17 ...

Kemungkinan aku ditahan kat sepital adalah tinggi ... dan mungkin jugak aku akan beranak tak lama laie. Adeh ... tiket James Bond dah beli untuk opening Khamis nih ... sempat ke tak aaa? Kalo kata aku dah terberanak awal ... aku lelong aaa tiket tu jawabnya

Patutnya malam nih aku nonton wayang Madagascar 2 : Escape to Africa bersama Redmummy Family and Readers ... tapi apa nak buek. Beranak ler dulu ... lain kali leh jumpa ek Kak Red? Mintak ampun ler tak dapat nak join ... tetiba jer nih

Sempat laie nak beranak aku anto post yer? Hohoho ... itu la namanya blogger tegar! Adios pembaca ku yang budiman

Dah rileks, dah makan soto, dah makan buah delima, dah minum jus manggis, dah mandi, dah siap ... to the sepital we go!

Wish Me All The Best Yer!

Muahhhh!

03 November 2008

Tell Me Why

Pesal aaa sejak dua menjak nih ramai pulak la yang cari gado ngan aku?

Adakah kerana lepas nih aku akan mendapat sesuatu yang lebih baik dari skarang?

Atau kerana aku yang memang bersalah ... so, memang padan muka aku?

Dok diam pun orang cari pasal ... cuba aku nih vogue, diva, hover dsb ... mau aku kena baling ngan asid jer agaknya ...

Bukan senang nak jadi orang yang baik kan?

Aku cuma berharap sesuatu yang lebih baik jer sedang menunggu aku disebalik onak-duri-ranjau-belukar-semak-samun-buluh-rotan-semambu-balak-gajah-angsa-klcc-lautan pasifik-gurun sahara-tembok besar cina (wei ... berapa banyak daa) yang menghalang kegembiraan aku dari bersinar [chewahh!]

Bukan senang nak dapat pahala + Bukan susah nak dapat dosa

Kejutan Part 1

Memang aku terkejut tak hengat ...
Memang aku tak sangka sesangat ...

Ingatkan dah takde peluang ...
Tetiba dapat email kol 2.30 petang ...

Apakah yang terkejut itu wahai cik adik ...
Ouh, akan ku postingkan bila ku balik ...

Sekarang hanya mampu senyum sampai ke telinga ...
Ini la rezeki budak kat dalam perut namanya ...

Nafsu Beruang

Aku kelaparan di waktu lunch
Tapi sangat la malas nak turun ke cafe

Kirim kawan baik belikan kuih

5 keping keledek goreng
6 keping kuih keria

Aku telan semua

Sekali henjut
Burrpp ...

Tapi ... kenapa aku masih lapar?

Nafsu Beruang

Aku kelaparan di waktu lunch
Tapi sangat la malas nak turun ke cafe

Kirim kawan baik belikan kuih

5 keping keledek goreng
6 keping kuih keria

Aku telan semua

Sekali henjut
Burrpp ...

Tapi ... kenapa aku masih lapar?

Nuff Is Not Enuff Nang - Update

Sehingga kol 1.35 PM waktu Mesia, website NuffNang masih tergendala. Apa terjadi sebenarnya ... Ker aku sorang jer yang kena camnie?

Sekadar Hiburan

Sila berikan keutamaan tempat duduk kepada 4 golongan seperti dibawah :

  1. Orang Yang Sakit / Patah Tangan
  2. Orang Yang Membawa Kanak²
  3. Orang Mengandung
  4. Orang Yang Sakit / Patah Kaki / Cacat

Orang Jepun memang la memelik jer ... tapi aku rasa korang dah tau kan?

Nuff Is Not Enuff Nang?

Apa yang terjadi pada nuffnang? Anybody knows?

Nuff Is Not Enuff Nang?

Apa yang terjadi pada nuffnang? Anybody knows?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...