28 September 2009

:: Just Because ::

Sempat laie kan?
Ye lah ... raya kan sebulan maa ...
Selamat Hari Raya kepada semua!

16 September 2009

:: Tak Pernah Tau Pun ::

Taun nih berkobar tau kitaorang nak raya ... siap beli pelita pacak tu 3 batang. Lampu lip-lap taun lepas masih elok ... so pakai jer sampai jahanam

Al-kisah pelita ni plak, dah ada pelita harus ler ada minyak tanah baru leh idop apinya. Berposak kitaorang cari minyak tanah ... satu negeri dah ronda, semua kata takde

Tiba kat mana tah ... soh cari kat Petronas. Biau ler betul pokcik pelita nih. Petronas jual minyak tanah dalam tong ke? Ada ke? Entah ler ... redah je la. Orang kata ada tu, ada la kot

Memula pegi Petronas A, ilek poochit. Merepek jer Petronas ada jual minyak tanah ... karut tol. Esok je lah cari kat hardware. Tapi hati masih tak tenteram selagi pelita tak pasang

Ronda lak ke Petronas B ... dikejauhan aku nampak ini


Sumpah ... aku tak penah tau pun minyak tanah ada jual camnie. Selama nih aku ingat minyak tanah jual dalam bekas kecik² tu jer. Hai ... rupanya banyak menda laie aku tak tau ek

Beli 2 liter ngan harga 4 hengget. Kira murah lah ... tak kira la berapa harga. Janji pelita aku menyala malam nie jugak ... Balik umah ngan senyuman meleret. Aku la paling berkobar nak beraya taun nih. Hehehe

Suka hati,

:: Selamat Hari Malaysia ::

Kenapa tak cuti ye?
Kalo tak salah Sarawak & Sarawak je cuti
Sebenarnya mencari alasan
Sudah malas mahu bekerja
Dah pikir nak raya je nih
Oh ... kerja kerja
Tak kerja takde duit
Takde duit takleh raya
Anyway
Happy 46th Birthday Malaysia
From humble citizen,

:: Kisah-kisah Malang ::

#1

Tak berjaya jadi hero raya taun nih. Hanya mampu siapkan kuih raya dan kudapan yang lain. Baju raya bo-liao. Sempat potong dan cantum sket² jer. Nak completekan tak sompek. Tapi kalo nak pulun buleh jugak. Tapi kena balik kampung Incek Jaque pada hari Sabtu. Sudahnya tak sempat pulun. Misi tak berjaya kerana dok meleka rasa macam banyak masa padahal dah ler tak pro … berlagak macam tukang jahit professional

Padan muka

#2

PC kat opis dah tukar baru the whole set tapi tak perform. Harap set jer baru harga ribu-riban. PC kodok terchenta tu pun laie bagus performance. Bukak excel pun terkebil² sampai ‘hang’. Sangat pening kepala nak settlekan kerja yang bertimbun sebelum cuti raya

Sakit hati

#3

Dah apply cuti raya seminggu. Kena rejek … sampai kena conteng borang cuti kitaorang. Kot yer la takmo bagi cuti … takyah ler buat camtu sekali. Bos kata tak leh cuti sebab nanti kalo dia pegi meeting takde sapa ada kat opis … Hello! Sapa jer la nak buat meeting 1st week raya. Akhirnya aku cuti 1 hari jer. Habis planning jalan² raya aku. Burn baby burn!

Bengang betul

#4

Kamera kesayangan aku mengalami kecacatan fizikal. LCD screen yang dah  rosak. Lens yang suda kemek sket di depan. Hadoi … walaupun masih mampu berfungsi dengan cemerlang, aku sakit mata tengok kecacatan itu. Nak beli d-SLR masih di luar bajet. Nak beli the same type of camera lak cam tak berbaloi … tengok jer lah apa nak jadi nanti

Pening pening

#5

Aku dah terjaga sejak kol 3.30 pagi tadi. Sebab tu aku amik kesempatan update blog aku nih. Kalo tak, aku takde masa nak update. Mungkin sebab berbuka semalam aku bedal 2 cawan kopi kot. Huhuhu dah lama tak minum kopi, sekali ting-tong la pulak … heran, tak ngantuk la plak. Mungkin sebab dah cukup rehat kot aku nih. Padahal rasa cam nak tarik² rambut jer sebab banyak menda tak siap laie. Meraung dalam hati je lah sesenyap

( … tengah meraung dalam hati la nie … )

Bini Lebai Malang,

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...