17 June 2010

:: Malliq @ 18 Months ::

02052010151 02052010153

 

 

 

 

 

Orang kata dari gaya tidur buleh kenal personaliti seseorang

Well, what do you gonna say ‘bout these sleeping styles?

Tonggeng adalah position fevret. Tido tiarap kan anak lebih bijak, but if tonggeng? Hahaha … takmo la aku huraikan lebih panjang. Kejam sungguh … ada cacing ke ek?

14052010190

Sedang menonton Sesame Street Podcasts – What’s the word on the street? di tepon Incek Hubby. Tapi puting tetap tak tinggal. So far tengok gigi dia takde masalah pulak i.e. jadi jongang ke apa. Harap² takde jadi pepe la sampai dia bercerai ngan puting dia tu. Ntah bila tak tau la aku

02052010154

Nampak tak budak kecik tu kat tepi Incek Hubby? Masih tido sambil menutup muka dengan towel keciknya. Nyenyak jer tido kalo towel tu letak kat muka camtu. Kitaorang leh makan ngan aman. Tapi kalo puting ada tapi towel takde, itu dia takmo. Haih bujang sorang nih. Memacam hal ajer

Lelain perkembangan :

  • Takmo dok dalam stroller @ shopping cart @ apa saja angkutan nak carry dia kemana². Semuanya nak jalan sendiri … ye lah, orang dah buleh jalan kan?
  • Sudah buleh sebut few words and sounds such as apples, banana, car, bang (kapal terbang), cat, ikan, air, maaam (makan), sakit, cicak, gang (pegang), kokok (pokok), kukut (kentut), kokong (dokong), buat bunyi ayam, buat bunyi keta racing, nom (minum) dan nak … emmm itu jer yang ingat skarang
  • Suka baling barang
  • Suka cekik mak ngan ayahnya (ntah mana dia belajar nie)
  • Suka baca buku Baby Einstein
  • Suka sangat tengok CD Baby Einstein [kalo pasang CD nih mata tak lepas pandang TV]
  • Dah paham arahan seperti : ambil remote, bukak baju, pergi toilet dan lelain
  • Dah boleh baca A B C D E … sampai E cikgu dah mati. Kakaka … dia sebut sampai situ jer. Pehtu dia berenti … aku rasa dia tak reti nak sebut laie kot. Kira ok la jugak sebab aku takde ajar beria² sangat
  • Kalo 1, 2, 3 plak dia sebut One Two Goal … boleh?
  • Lelain … sama jer cam budak lain kot

14062010289

Eh … kebetulan. Gambar ini dengan yang di atas tu diambil selang sebulan. Yang ini sesi membersihkan lobang telinga yang dah termasuk air akibat berangan jadi ikan cam di bawah

15062010291 15062010292

Langsung tak takut ngan air. Ini di Melaka Wonderland. Oh … ini cerita lanjut di entry lain yer

08062010257 
Terbongkang dalam bas jam 7.12 AM sewaktu 1 day short trip ke Singapore. Oh … Ini pun akan diceritakan dalam entry yang lain. Theeheehee …

23042010087 23042010090

Ok lah … sekian !

Proud Mother,yumiko

:: It’s Not Our Garden, Cafe ::

24052010224

Untuk pencinta makanan cam aku ngan Incek Hubby nie, asal ada kedai yang baru bukak semua kami redah. Mencabar juga mau makan kat sini, sebabnya … semua nampak sedap. Termasuklah secawan teko teh herba dibawah ini :

2405201022524052010228

Aku adalah gatal. Terlebih adventurous kot

Seteko Lavender Tea yang bertujuan untuk menyahtoksik dan memberikan efek segar kepada kulit jadi santapan kitaorang. The verdict … sila cari pencuci baju @ lantai perasa lavender dan togak … pergh! Nasib baik tak kojol kat situ … Tapi, kalo tak cuba tak tau kan?

Next on the menu :

24052010229 2405201023024052010231 Mine : Curry Chicken Ramen
Star : ««« and 1/2

Hub’s : Wasabi Chicken Pop
Star : «««« and 1/2

The ramen nyer curry agak tawar and not to my likings. Wasabi Chic Pop tu memang sedap. Lelast aku dok bantai Incek Hubby nyer makanan. Ekceli the menu nyer choices adalah sangat banyak sampai ko rambang mata, rambang deria rasa lalu otak ko hilang ingatan nak oder yang mana satu. Tu la pasal tetiba plak ko leh oder pencuci lantai masuk teko

24052010226
Ini la lelaki baik yang sanggup menghabiskan pencuci lantai yang dioder secara membuta tuli oleh isterinya. Hahaha … mekacih yer! Oh … lavender tea tu takde salah apa pun. Yang salah tu ialah kami yang tak larat nak telan tea tu sebab memang rasa lavender habis²an. Selama ni togak chamomile tea, passion fruit tea suma takde masalah. Mungkin dah terbiasa lavender tu dalam wangian untuk pencuci lantai dan lelain kot. Huhuhu … mungkin kena try 2-3 kali baru ok agaknya?

2405201023224052010227

A nice place and really calm being here. Do pay a visit and try the food. Semua adalah halal dan organic. A wiser and healthier alternative of good food too! Located at Aeon Bandaraya Melaka

Nota Kaki Ayam : Kalo berani, sila order lavender tea and tell me your experience!

:: Anak Buah Baru ::

31052010252

Nor Afeezah Binti Ridzwan

DOB : 31 – 05 – 2010 (huhu … dah dekat nak sebulan dah budak ni, baru nak update ka?)
Weight : 3.2 kg
Length : 47 cm

Welcome to our family!

Sekarang, mak dan anak sedang berpantang di Parit Raja. Awal bulan 7 akan pulang semula ke Melaka. Suara adalah jelmaan Mariah Carrey. Jiran depan umah siap tepon bagi miskol kerana budak kecik ini melalak … very the nyaring

Congrats to my brother … sudah menjadi bapa. Tambah laie directory cucu Ajimus Clan. Tetiba rindu plak nak pegang baby. Aik? Gomol Malliq laie sedap sebab badan padat cam bantal! Hehehe

Am Happy Mak Sedara,

yumiko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...