20 August 2009

:: Preparation Ala Kadar ::

Diam tak diam, Ramadhan tiba lagi. Kalo taun lepas aku preggy, langsung takde nafsu nak buat preparation … taun nih rasa semangat sket. Ye lah, bertaun² raya ngan mak ayah, adik beradik. Bila dah kawen, raya ngan laki … lama la gak raya ngan laki, berdua jer. So taun nih dah ada cahaya mata sendirik. Harus la hepi gitu …

IMG_0220
Agak berkobar di situ

Kisah sebenarnya ialah taun nih aku bercadang nak menjual kuih raya. Itu adalah bahan² nak buat sample kuih raya … sehari ke sehari asik postpone jer … banyak sangat hal dan halangan. Akhirnya, aku amik tempahan 1-2 kengkawan jer. Taun depan jelah kot aku buat biz nih. Laie pun si Malliq kecik sangat, dia sebok melalak jer skarang … nak ajak main

IMG_0218
Ini baju raya kitaorang

Taun nih aku berazam nak jahit sendiri baju raya aku. Yups … bikin sendirik jer. Cantik tak cantik belakang kira. Tapi harus la mesti pastikan canteks. Tema taun nih hijau … entah la. Lately nih aku cam suka lak warna ijau. Aku pun tak banyak baju ijau … buleh lah

Kain ela baju melayu Incek Jaque ngan Malliq (5m+1m) baru 28 hengget. Murah kan? Tu la aku nak jahit sendiri jer. Kalo pie ngantor tempah … baju melayu skrang kalo tak silap dah 80 ke 90 hengget camtu. Chiss sangat tak berbaloi. Kain murah, anto tempah mahal giler

Naper tak beli baju siap? Aku tau jahit, so … baik aku yang buatkan. Bila pakai mesti best sebab dibuat oleh isteri dan mak, dengan penuh kasih sayang … chewah! Laie pun ini berikan kepuasan diri sendiri … bila orang tanya, aku buleh la berlagak kata aku sendiri jahitkan baju raya kami anak beranak … waduh waduh sangat takbur ye kamu. Bersepah laie orang lain jahitkan baju raya anak beranak … ouh lantak lah. Ini hanya untuk self-esteem sendiri

Korang dah prepare ke?

 

p/s: long, ko balik raya ke taun nih? Rindunya nak raya beramai² dan terjah kuih raya umah orang …

19 August 2009

:: Is This For Real? ::

Benarkah ini semua? Bestnya kalo dapat bebetul 500k pound sterling itu. Wow! Jamal Pak Tongkol tak payah berniaga unta lagi la nampaknya lepas nih. Wow!

 
---------- Forwarded message ----------
From: Google Online Promotion <richardt@rich-art.dk>
Date: 2009/8/18
Subject: Success Alert...(Thanks for using Google)
To:

Dear e-mail user,
Your e-mail has emerged as a winner of £500,000.00 GBP (Five hundred
thousand British Pounds) in our on-going Google Promotion. Your Winning
details are as follows: Computer Generated Profile Numbers
(CGPN):7                      , Ticket number:                , Serial
numbers                              , Lucky numbers:                                Contact
Mr Graham Benfield, for more details through the contact below:

Mr Graham Benfield,
Email:
promo.online.winners03@gmail.com

Sincerely,
Mrs. Sophie William.


18 August 2009

:: Tiada Apa Ku Mohon Kecuali Kemaafan ::

Kepada pembaca yang tak putus² singgah ke blog ini, minta maaf kerana dah lama sangat tak berupdate. Mengalami masalah teknikal dan mental. Tidak serius dan dijangka pulih menjelang Ramadhan. Kepada yang mengorder iklan free, minta maaf kerana tak sempat masukkan iklan. Hari ini @ paling lewat esok, akan diup kan iklan kalian. Minta maaf sekali lagi.
 
Jaga diri, jaga kesihatan. Wabak H1N1 makin serius, harap kita semua tidak memandang ringan perkara ini. Kepada yang beragama Islam ... Selamat Berpuasa, semoga dapat menjalankan Ibadah dengan ketenangan dan ketakwaan.
 
Mintak maafa dari hujung blog ke hujung blok ... hehehe

02 August 2009

:: Wajib Tonton ::

poster

Wahai orang Malaysia … even luar Malaysia

Sila la tonton cerita setem nih. Best giler!!!

Kalo korang takmo tengok … bak kata Lim Piranha ~ Bunuh diri laie baik

8/5 bintang ooo … terbaek nih

3 bintang extra sebab si Malliq pun enjoy sama terjerit² tengok citer nih

Best best best

Rasa cam nak tengok laie la,

01 August 2009

:: Warded ::

IMG_0098

Last 2 weeks adalah minggu yang paling banyak aku monteng kerja. Ini disebabkan oleh budak butak ini … demam panas, muntah, takmo minum susu, takmo tido, menangis non-stop dan itu suma telah membuatkan mak n ayah nya hilang akal sekejap … dah ler Tok ngan Mak Tok kat China, lagi bikin kepala pusing … suma serba tak kena

Akhirnya amik keputusan untuk masuk wad kat PSH [Putra Specialist Hospital] Jumaat petang. Terus masuk air, terus bagi nebulizer, terus budak butak nih tido. At last! Setelah 2 hari berjaya tak tido dan membuatkan orang lain pun tak tido sama, Malliq akhirnya tido straight knock-out, 4 jam tak bangun. Itu pun terpaksa kejutkan sebab nak bagi susu

IMG_0121Nasib baik dah buleh tido

IMG_0096
Muka kepenatan … tengok, darah dah keluar kat tiub

Disebabkan tiub nak masuk air tu Dr. cucuk kat kaki, yang si Malliq lih pulak bagus nyer bantai merangkak la apa, akhirnya tiub tu terpaksa dicabut setelah beberapa kali percubaan nak menyelamatkan tiub tu tak berjaya … since dia pun dah mula nak minum susu, dokter kata it’s ok sebab takde la body tu dehydrated laie

IMG_0097
Ini le kandang saya … 9-P3

IMG_0103 IMG_0112
Aksi budak yang telah sihat sikit esok harinya

IMG_0113 IMG_0123
Ini le ubat yang dimasukkan dalam topeng gas tu untuk disedut … bukan untuk asma tapi untuk selsema dan throat infection nyer reda

IMG_0102
Jangan risau
Saya dah sihat!

Anak dah sihat, mak pulak yang sakit … tu pasal lama tak update blog. Huhuhu, nampak macam semua dah back to normal so, buleh le update blog ngan gigih. Sebenarnya sakit tu sikit jer, malas tu yang telah overshadow semua. Hahaha, mengaku sajalah …

Saya rajin tau,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...