11 February 2009

:: Buduh La Kalo Cuba Gak ::

Gambar nih ekceli amik masa nak balik kampung Incek Jaque kat Tanjung Karang, Selangor sana nun. Masa nih tengah isi minyak kat Shell Ayer Keroh. Kat sini diaorang ada buat mini-karnival apa tah yer ... sempena Chinese New Year kalo tak silap

Dikesempatan itu jugak ada la satu booth kat tepi tu .... menarik sebenarnya ... aku pun mula la [klik klik] kamera aku dari dalam kereta jer. Maleh ler aku nak turun sebab nyer panas gila kat luar ... then si Malliq pun tengah tido dalam keta. Aku takmo ler turun

Sedang aku asyik klik² kamera aku sana sini dari dalam keta tu, aksi aku nih telah diperhatikan oleh orang yang jaga booth tu. [oh malunyer!] Pakcik tu siap melambai² panggil aku suruh turun amik gambo secara dekat ... beria² benau dia panggil aku ...

Hokey aaa pakcik ... aku antau macai aku jer turun. Tak kuasa acik nak berpaneh ... booth apa kah yang menariks itus? Sila la beri tepukan gemuruh untuk booth AADK (Agensi Anti Dadah Kebangsaan) kerana mendisplaykan barang² yang SUPER REAL untuk tatapan umum

Ini la pakcik yang melambai² itew
En. Maizan nama nyer
Penceramah Bebas AADK Caw. Seremban

Aku rasa la ... kalo aku nak amik dadah pun terus kensel lepas tengok barang² nih suma [uwek uwek] geli aaa ... kotor nyer lah ... pehtu entah ler ... memang tak selera lah {kenyataan ini terpakai hanya untuk orang yang otak nyer waras sahaja yer ... orang yang otak dah rosak sebab dadah dah tak heran pun, sebab otak dah tak buleh berfungsi}

Ingat yer adik² yang baru nak mengenal dunia nih ... jangan sesekali ... don't you ever dare mencoba² amik dadah. Menda paling buduh dalam dunia nih la ... kalo buat jugak ... memang buduh lah

Banyak laie menda berfaedah korang buleh buat ... kalo tensen pun jangan amik dadah. Kalo takde sapa nak dengar rintihan perasaan korang yang gundah gulana tu ... tulis jer blog ... tumpahkan ler luahan hati korang dalam blog tu. Mana ler tau ada orang suka baca isi hati korang

Tekanan memang ler tekanan ... sapa jer idop dalam dunia nih takde masalah. Yang penting, sayangi lah diri anda. Sentiasa ingatkan family dan penting sekali ... ingat la pada Tuhan. Solat yang lupa ... kerana ianya tiang agama [Ustazah Norbaiyah ke aku nih?]

Kalo korang takmo ingat Tuhan ... itu korang punya pasal la ... nanti mati sendiri mau ingat aaa. Tapi tolong la jangan menyusahkan orang lain dengan amik dadah. Bila dah amik dadah nih mula la merompak lah, mengacau lah. Pokoknya ... takde pekdah pun amik dadah. Menambahkan masalah laie ada

Kalo jiwa kusut hati racau ... acik cadangkan korang buat blog jer ... laie bermanafaat. Letak la nuffnang dalam blog ko ... untung² dapat duit leh korang pie makan² ngan family. Atau buleh beli kasut sketchers ... [huhuhu]

INGAT PESANAN AKU YER - JANGAN JADI MANUSIA BODOH MENYELESAIKAN MASALAH DENGAN MENGAMBIL DADAH. SILA LA MENULIS DI BLOG ... JANGAN JADI GOBLOK

Sekiranya ada orang AADK yang membaca blog ini ~ amik la saya sebagai penceramah bebas AADK cam En. Maizan tu buleh ke? [haru betul!] Hik hik hik ...

2 comments:

  1. kompem ko sepangkat ngn en. maizan. promot baik punya....

    ReplyDelete
  2. :: kakngah ::
    Promot NT Dadah tu tanggungjawab sosial ... kalo tak hancur la masyarakat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...