11 November 2008

Mata Atas Malaysia?

Apa itu Mata Atas Malaysia?

Ini la ... Eye On Malaysia

Mata Atas Malaysia tu kiranya direct translation Eye On Malaysia (EOM) lah. Tak komersial langsung kan ... harus la kekal nama nyer dalam English gitu. EOM skarang kan dah beroperasi kat Melaka. Aku semalam pun takde la teruja nak naik EOM tu sebab dari kejauhan pun aku tengok gondola tu kecik jer. Musti la gila bapak nyer tinggi ... harus aku kejang otot kat atas tu nanti. Tunggu je la lepas aku beranak ... masa tu kena tunjuk hebat depan anak. Hahaha ...

Nak kata excited sangat ke apa, aku pun tak tau la. Incek Jaque nih ... ada² je lah
Sila jangan berotak lucah. Kitaorang takde buat perkara sumbang dalam kereta. Kalo berlaku sumbang pun ... peduli hapa kan? Sudah halal maa. Takde lah ... ingat tak dalam entry Ikan Bakar aku tulis ada extra 1 Splashing masa nak bayar tu? Incek Jaque punya pandai ... sangat berkobar goncang botol Splashing tu, bila bukak jer penutup, habis semua air dalam botol tu menyembur keluar!

Habis la keta aku ... dipendekkan cerita air Splashing tu dah sedikit masam. Kiranya dah hampir expired la. Takde rezeki la nampak nyer ... kitaorang terus campak jer air tu keluar tingkap ...

Sudah nyer ... kalo kitaorang kuar keta ngan keadaan Incek Jaque camtu ... tentu orang ingat aku yang boyot nih punya kerja

Hohoho ... sila jangan pikir macam² aaa

2 comments:

  1. jangan risau nanti lagi "meriah" la rumah ko..mata atas malaysia.. huhu seramnya macam OMAC lak..

    ReplyDelete
  2. "meriah" as in bersepah/comot/melekit dsb la kot yer ... bapak budak pun sudah bagi contoh yang "baik"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...