19 November 2008

Dah Takde Keje Ka?

Selain dari bizi ngan keje² opis ... aku jugak bizi ngan menda² karut yang takde kena mengena ngan opis pun ... Skarang tengah sibuk outsourcing sumber pendapatan ... Zaman skarang satu sumber je memang tak cukup. Terpaksa la cari lobang² lain yang buleh dikaut ...

Oho ... yang kat atas nih salah satu sumber pendapatan. Petang tadi buat sampling untuk member aku. Printing gambo guna Canon Selphy. Memang agak mahal kalo print gambo guna Selphy nih tapi resultnya sangat mabeles. Takde istilah gambo cair, warna pudar, kualiti takde. Gambo korang leh tahan sampai 100 taun tau. Sangat worth it, terutamanya gambo kawen korang ... takde le cam gambo Mak Pak kita ... dah kuning² dalam sticky album tu kan?

First time jugak aku print hasil keje aku. Size yang aku print kat atas tu ialah 4R ... equivalent ngan size poskad biasa. Tetiba cam cantek pulak bila dah print tu ... mungkin buleh buat design poskad lepas nih ...

Sementara bisnes lom jalan ngan kencang ... ini je la model yang aku mampu hire. Hehehe ... model paling encem di alam maya ini - Incek Jaque. Dia tak bagi aku letak gambo nih ... well, apa salah bergambar keji kan?

Incek Jaque ... mintak mahap yer. Kalo lepas nih ada orang nak saya design pepe ke, buat printing ke ... kita jugak yang untung. Kira halal lah yer ... cayang awak!

4 comments:

  1. soalan soalan!! nape bile print sendrik ada baki baki tak kene print yek? puas ngejas nye

    ReplyDelete
  2. baki² tak kena print tu nanti akan dikoyak dan dibuang. printer nih print lebih sampai ke area nak kena koyak tu ... oleh itu gambo akan jadi borderless

    ReplyDelete
  3. Hahahaha... memang keji....
    Lepas ni klu ada model agency yang offer jd part time model jangan tak bagi pulak hehehe..
    p/s: sah2 model pisau cukur out...

    ReplyDelete
  4. wah wah ... ada model mau offer dari agency? takyah ler ... lepas nih akan ada model baru .. anak sendiri jer. jimat belanja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...