04 August 2010

:: Klik-klik #1 ::

Ini sesi mengetest kamera baru ... gambar tak berapa nak lawa kot. Maklumlah, aku nih newbie jer. Hal² berkaitan shutter speed ka, aperture ke hapa ... memang sumpah la tatau pepe. Tapi ! Semangat nak belajar tu tetap ado weih ... nanti ler aku google sket²

So ... ini la hasil tembakan tak berapa nak tepat aku …
AyamDiod 
AyamTrio 
MalliqSF
Hehehe ... rubber chicken yang sangat annoying bunyi nya. At the same time sangat comel. Itu jer subjek yang menarik depan mata. Oh ya ... gambar² nih di edit menggunakan software picnik. Yang aku edit pun takde banyak. 1st pic - jadikan collage dan letak watermark. 2nd pic - soft focus & watermark. 3rd pic - letak watermark sahaja. Kalo PC korang takde editing software untuk gambar ... buleh guna picnik untuk edit. Senang sangat dan korang leh edit gambar kat memana sebab ianya secara online
Ini ada contoh gambar sebelum dan selepas di edit
b4after
Nampak tak bezanya? Mana laie best pada pandangan mata korang?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...