14 March 2009

:: Amigurumi Gum Gum ::

Masa aku tengah cari free pattern untuk crochet ni [ye lah, ilmu tu lebih baik dikongsi, cari la yang free!] aku terjumpa ngan satu website nih. Oii aii ... nasib baik ler aku jumpa website nih, sangat banyak free pattern yang ultra-cool! [ayat konon hebat]


Website yang hebat tu ialah lionbrand.com! Yups, lion brand ... bukan ayam brand or brand's essence of chicken yer. Hehehe ... kat sini website yang user-friendly, senang navigate, very resourceful dan sangat pemurah dengan offer free projects yang berlambak² dan ada jugak kena bayar la ... but then untuk crochet jer ada lebih kurang 900++ pattern yang free. Dah tak payah susah² nak beli buku laie. Hail to the power of sharing knowledge on the internet!

Kat website nih ada jugak ajar cara² nak crochet dan knitting. Knitting masih belum masuk ke dalam jiwa aku. Mungkin kejap laie nak keluar mencari benang untuk membuat ini ...
Oh yeah! An AMIGURUMI sotong! This pattern can be found here. So cute!

Credits:
Pictures and Free Pattern Link from : Lion Brand
More of Amigurumi Mania can be found here, here, here, here and here

These super cute critters can be found free only on lionbrand.com

2 comments:

  1. uiks!! cam bes jek ni. dedolu ms zmn aku kekanak rebina, mmg suke mengait. sampai tahap ketagih, penat aku kait smbil ddk, aku kait smbil baring. teruja aku tgk sotong tu la. harus jd aktiviti aku bila dah jd fully housewife nant.

    ReplyDelete
  2. :: kakngah ::

    jom kak jadi housewife sesama. tensen gue kerja tah pepe jer kat opis tu ngan boss mulut puaka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...