13 March 2009

:: Crochet In A Jiffy ::

Untuk yang terkesima nak belajar crochet ... sini aku akan letak video untuk jahitan asas crochet cam tali air (chain), slip stitch, single crochet, double, half double dan triple crochet. Sebenarnya stitches yang ada dalam crochet ada banyak cam increase, decrease dan bermacam cara ... tapi asas stitches adalah cam aku sebut tadi lah. Bila kita nak buat sesatu projek tu, cara sambungan stitches tu yang akan membentuk projek tadi

So ... ini adalah video Crochet 101 yang akan cover (ada 11 chapter)

  1. Crochet 101 - Chain
  2. Crochet - How to crochet a chain
  3. Crochet 101 - Slip Stitch
  4. Crochet 101 - Single Crochet
  5. Crochet 101 - Half Double Crochet
  6. Crochet 101 - Double Crochet
  7. Crochet 101 - Triple Crochet
  8. Crochet 101 - Quadraple Crochet
  9. Crochet Multiple - Defining the meaning
  10. Crochet Abbreviations & Symbols
  11. Stitch & Hook Placement Close Up Details
Untuk tengok video yang selanjutnya, tekan arrow kiri kanan untuk ke next video atau korang leh biarkan video nih jalan sendiri sampai habis 11 chapters


Kalo rasa dah pandai, korang nak try projek lelain ... sila la tengok kat sini
Kalo laie pandai dan nak menang hadiah ... buleh ler tengok blog owner video nih kat sini

Selamat belajar crochet!

Credits:
Owner of the videos and the best crochet tutorials : Teresa of Savannah, Georgia, USA

p/s : peristiwa ledakan bom atom tadi tidak dapat diubati dengan bercrochet ... sebab ... bila marah habis ko tenyeh crochet ko ... jahanam la semua ... argh! peritnya hidup

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...