10 March 2009

:: Bercuti Riang Ria ::

Hohoho ... lamanya blog aku bercuti dari update yer ... biasalah kan. Aku kalo dah dok kat umah bukan buleh ngadap komputer pun. Si kecik Malliq tu macam tau jer kalo Mak Ayah dia cuti. Letak kejap atas tilam pun dia bantai melalak jer ... nak soh Mak ngan Ayah dok ngadap muka dia yang comey tu lah ...

~ Khamis : 5 Mac 09 ~

Kan aku ke JayBee kan? Lawat Lembaga Tabung Haji Johor Bahru la kekdahnyer. Pengalaman menarik naik bas sampai sesat hampir 2 jam ... hahaha. Aku sempat la bukak akaun tabung haji si Malliq ngan hanya 2 hengget jer! Oh yer ... skarang ada promosi, sesapa yang takde laie akaun tabung haji tu ... sila la buka akaun skarang ngan harga $2 aje

Lepas lawat tabung haji tu, singgah Stulang Laut ... takde apa nak ceta kat sini sebab kebosanan tahap gaban ... pehtu balik. Sampai Melaka dalam kol 8.30 PM camtu

Teringat zaman rombongan sekolah dedulu ...

~ Jumaat : 6 Mac 09 ~

Aku ngan Incek Jaque coti arinih ... sebab Malliq ada appointment ngan pakar mata kat GH. Aku tak penah cite ek? Mata kiri si Malliq nih ada 2 kaler ... camner nak cakap ek? Kiranya mata hitam dia tu terbahagi 2. Satu kaler hitam, sebelah laie kaler cekelat. Dah baper kali aku terai amik gambo bijik mata dia tu ... payah nau nak dapat ... harap korang paham je lah ye ... hehehe

Berkobar la mak pak coti ... sekali tu jumpa dokter nye ... tak sampai 5 menet pun. Dia just suluh² mata si Malliq then cakap "Kita bagi appointment je lah" wah wah ... abihtu arinih bukan appointment ke? Incek Jaque cakap ... habis tu kenapa mata dia leh jadi camtu? Dokter tu just kata mungkin blood pressure. Aik? Sungguh senang jadi dokter rupanya. Ingatkan belajar sesusah bertaun² tu payah sangat jadi dokter. Dah Isnin depan kena datang laie GH. Sib baik dah coti sekolah ... yennadey punya dokter

Sudahnya ... buang masa je kitaorang coti. Lelast pie merayau sana sini sampai aku pun tak ingat buat apa yer hari jumaat lepas? Hmmmm ... buang karen betol

~ Sabtu : 7 Mac 09 ~

Hari sabtu ialah hari lalalala ... padahal Incek Jaque kena bawak budak pie bengkel lukisan kat Galeri Seni Rakyat. Aku dok kat umah pun tak aman dibuatnya. Ye lah, konon la update blog bagai ... Malliq asik soh aku dok berkepit ngan dia je. Aku nak bekpas pon tak dapek. Tunggu la Incek Jaque balik tengahari tu. Baru la aku ada free sket

Kol 1 aku masuk dapo buat cupcakes untuk bawak masa makan malam. Hari rabu aritu b'day abang ngah aku ngan adik aku si bilah tu. Diaorang b'day sama. Masa b'day Mat Cuki aritu aku belikan cake SR ... semalam aku ada beli tepung kek segera, so ingat nak try la. Murah gak la bancuhan tu ... for $8.50 buleh la dapat cupcakes yang besar dalam 22 ketul. Siap ada topping sekali ... sapa nak beli leh kirim kat aku. Rasa buleh la tahan ... buleh laaaa

Siap buat cupcakes tu dalam kol 2 ... pantas tak aku buat keje? Hahaha ... pehtu kitaorang bantai tido 3 beranak depan TV sambil hujan lebat kat luar ... fuh, memang syahdu ler sampai dah nak Maghrib baru bangun ... haru betol

Lepas Maghrib kitaorang pun pie la makan kat Atikah ... tempat biasa kitaorang la. Lalalala bagai semua ... balik lah lepas tu

~ Ahad : 8 Mac 09 ~

Apa yer aku buat hari ahad? Oh ... aku khusyuk ngadap youtube! Hohoho ... ada ler naper aku dok ngadap youtube jer sehari suntuk ... lelast lewat petang baru la kitaorang kuar umah. Padahal cakap ngan Incek Jaque, nak kuar kol 12. Hehehe ... cadangnya konon nak pie ke Muar la jejalan cari makan. Lelast kitaorang makan kat Muara Sungai Duyong je. Makan ikan bakar pada kol 5 petang! Pehtu pie umah mak aku ... lepak² jap sekali tu diperintahkan mak bawak 2 ketul anak buah aku tu [Izz n Aish] pie tengok GENG!

Nasib baik ler cepat ... dapat gak tiket. Tapi row paling belakang! Tak kisah ler janji budak 2 ketul tu dapat tengok. Malam tu pertama kali aku tengok panggung penuh ngan manusia terutamanya bebudak! Memang sangat padat ... tapi geng memang hebat!

~ Isnin : 9 Mac 09 ~

Masih berlalalala laie ... masih ngadap youtube laie. Tapi arinih kitaorang kuar umah awal sket dari semalam sebab aku nak cari menda kat town. Pie melantak dulu nasik padang. Alahai ... sudah tak sedap cam dulu lah. Lepas tu pie Dataran Pahlawan ... masuk kedai DAISO ... kedai mengimport barang² dari Jepun dan ye ... aku sangat suka kedai tu!!! Memacam gejet n menda² kawaii jepun ada kat sini. Tapi paling best ialah ... semua menda dalam kedai tu hanya LIMA RINGGIT SAHAJA!!! So ko buleh dapat memacam for just 5 bucks. Tapi kena pandai pilih la ... 5 ringgit untuk 1 batang pen comel yang dakwatnya ciput adalah tak berbaloi

Lepas pie Daiso ... kitaorang ke Bunga Raya ... tapi tak dapek nak turun sebab hujan lebat dan takde parkir. Balik ke umah mak ... Incek Jaque buat keje sket ... aku lak membuta ngan Malliq. Huhuhu tido semasa hujan adalah sangat heaven!

Malliq siap susu ngan tukar pampers ... kitaorang kuar balik ke Bunga Raya. Malliq dok kat umah jer ngan Maksu ... akhirnya dapat gak parkir. Hohoho berdua²an berpayung dalam hujan sambil berkepit² ... cam romantik la konon. Dapat jer barang² aku ... terus la balik. Sian pulak tinggalkan si bujang tu lelama

Malam lepas makan ... aku terlelap sama ngan si bujang tu depan TV. Tido la kitaorang 3 beranak sekali laie kat hall

~ Bahagianya ... ~

p/s : gambo kat dalam komputer kat umah ... maleh ler pulok nak upload

3 comments:

  1. aku baru nak tanya nape lama ko tak upload gambar anak bujang ko tu hehe

    ReplyDelete
  2. :: Miss Brat ::

    gambo dia dah banyak sangat ... takut orang bosan lak tengok ... ke korang tak bosan?

    ReplyDelete
  3. aku tak bosan tgk..dia cumel la..hari2 pun leh tgk :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...