21 January 2011

:: Kalau Berkalau ::

Berangan memang best kan ? Kalau (itu – ini X sana / sini) = Mimpi² hahaha. Equation yang tah pepe jer. Tapi motip sebenarnya ialah berangan tu memang best ! Sebab takyah pakai duit pong. Berangan je lah sampai meleleh air lior ka, sampai juling mata ka … no limit !

Kisah berangan nih mula bila aku nih asik dapat email SPAM menang loteri. Bila dikira² semua ada dekat 20 Juta Pound kot aku menang. Hahaha … gila tu. Lebey kurang RM97.5 Juta tu weih. 70 keturunan aku hidup senang lenang dah. Provided tau manage duit tu ngan betul lah

Kalo aku bebetul ada £20M ~ RM97,577,677.51 apa je nak buat ek ? Meh kita try kira … buleh ke duit nih survive sampai 70 keturunan aku ?

Bayo hutang piutang – RM500K
Bayo PTPTN laki bini – RM50K < siap ada extra aku bayo kira derma lah
ASB 3 beranak maksimum – RM200K X 3 = RM600K
ASB mak, ayah, mak mertua, pak mertua – RM200K X 4 = RM800K
ASD Malliq Rayyan (tatau maksimum berapa, hentam je nih) – RM200K
Beli umah kat memana obersi sebijik – RM10M
Beli umah kat KL sebijik – RM3M
Beli tanah nak buat kebun – RM1M (ada laie ke tanah kat Mesia ?)
Bagi kat mak, ayah, mak mertua, pak mertua – RM1M X 4 = RM4M

Bagi kat adik beradik sendiri – RM500K X 8 = RM4M
Bagi kat ipar duai dan biras – RM50K X 11 = RM550K
Bagi kat anak² buah – RM250K X 5 = RM1.25M (ini cukup nak pie belajar takyah pinjam PTPTN ke MARA ke … belajar je apa pun)
Bagi kat semua keluarga pakcik makcik – RM100K (per family) X 30 = RM3M
Belikan Incek Suami motor Harley sebijik – RM500K (tatau berapa harga – anggaran jer)
Aku nak pakai Nissan March je – RM250K (tatau berapa – bukan betul pun)

Itu je lah kot … Total semua = RM29.7M. Mak datuk aih … ada laie RM67,877,677.15 duit aku ! Huhuhu … Banyak laie tu … Belen tu buat lah Yayasan Sendiri Punya. Huhuhu … Macam bagus jer kira … macam la betul duit banyak tu ada dalam tangan. Hahaha … Nama pun berangan. Best ada duit banyak nih. Sesuka rasa jer bagi orang sana sini duit. Kalau betul ada banyak camtu … memang meriah sedara mara aku. Takyah dah bersusah payah cam sekarang. Kitaorang bukan family kayo pun … ala kadar jer. Bagusnya kalo aku dapat bagi kat semua orang cam kat atas tu

Camner la orang yang hartanya berbillion² tu ek ?

Yang kaya bertambah² kaya. Yang mesken … makin merana. Hidup sederhana je lah

yumiko

1 comment:

  1. Yang lebih tu kena zakat harta.. wakakaka
    Ada lebih SEDEKAH la kat aku seket, sebab aku pun kategori orang susah, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.. cewah... (tak malu kan tumpang angan-angan orang) :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...