26 January 2011

:: Heaven On Earth ::

Mana ada syurga kat dunia nih. Kalo ada pun camner nak tau itu syurga ? Pernah ke rasa nikmat syurga tu camner ? Pening kan ?

Hahaha toksah lah pening² … Meh layan dessert yang sedap nih. Walaupun tak tau syurga tu camner tapi kesedapan dessert nih memang tak terkata. Cewah … pokoknya memang sedap bangat ! Kalau nak buat, sila doublekan resipi sebab memang gerenti tak cukup

vanillapudd

Ampun lah sebab presentation memang out. Tunggu lightbox tak sesiap ! Nampak gaya kena sendiri jugak buat. Biasa la kalo mintak tolong kat orang kan ? Smile with tongue outVanilla beans tu beli masa kat Makassar aritu. 1 botol jatuhnya lebey kurang RM7 untuk 3 beans. Beli kat sini aritu satu bean RM3. Kalo kat Tesco ada gak jual tapi 1 bean RM9 … hilang akal ko. Satu botol ada 3 beans RM27. Tak kosa la nak beli kat Tesco tu. Dah la vanilla beans nyer kontot², mahal plak tu. So kalo sesapa berkenan nak kirim sila bagitau yer

Vanilla Pudding
Source : Joy Of Baking

Resipi sila tengok kat atas tu ye. Tengok jer situ siap ada bagi tips ngan penerangan panjang pasal vanilla dan memacam laie. Kalo nak sedap laie … jangan makan terus bila dah sejuk. Makan lepas sehari sebab rasa susu dan vanilla tu akan lebih menyerlah. Sedap sangat !

yumiko

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...