18 January 2011

:: 3 Biji Lampu ::

Apa kena la ngan tenet kat Mesia nih ... ke saya sorang jer yang bermasalah ? Asal nak buat keje jek tenet lemau. Aduyai ... masalah negara betul lah

Sejuknya cuaca skarang nih kan ? Angin bukan main 'Dingin' laie ... huhuhu skema kot

Entah apa la saya nak bebel laie

Emm pasal keje ... bizi lah jugak. Biasa la awal taun

Anak ... si Malliq secara rasmi dah tak minum susu baby laie. Dia skarang minum susu kotak Dutch Lady yang Kids [1-6 years old] perasa stoberi saje. Entah pesal le tetiba jer takmo. Tapi bab makan dah ok la. Cuma yang memeliknya, nak pedas ! Tak pedas bo layan ... memacam hal. Skarang masak suma kena pedas² sket. Masak kicap pun pedas. Baru ler taat setia nak makan. Kalo masak tak pedas ... makan sesuap pastu lari

Skarang plak Malliq gila traffic light ! Apakah ? Pelik je lah hai budak nih ... masa kecik² ajar dia kira² traffic light tu ... kan ada countdown sebelum nak hijau tu kan. Jadinya skarang dah jadi obses plak nengok traffic light. Ajak main lokes² pun asik soh lokes traffic light je. Dah berpuluh² bijik traffic light kitaorang lokes. Sampaikan nak tido, kalo tak ngadap traffic light tu, mata pun takmo pejam. Dapat tengok, leh plak dia tenung lama² gambo traffic light tu

Penat tol ... ayahnya sampai cari traffic light menan. Tapi suma obersi ... kat mesia takdo. Buat sendiri je lah jawabnya

Nak jadi polis trafik pun takleh kalo camnie ... orang soh jaga trafik, dia pie bantai ngadap je traffic light tu tak berkelip²

Apa kes ?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...