10 February 2011

:: Di Tengah Jalan ::

Sebab konon dah bosan tahap gaban ... saja je lah subscibe Hantu Kak Limah Balik Rumah kat Astro First

Komen ? Huhuhu. Cuma apa yang boleh dikatakan ialah Man Laksa ngan Zombie Kampung Pisang laie best. Pada aku la ... nak kata kelakar sangat, Mamat Khalid pernah buat yang lebih kelakar. Yang Kak Limah nih aku gelak setakat 2 harkat jer. Bayangkan ... ramai bagi review gelak gila. Bila tengok, aku yang jadi gila sebab tak dapat nak gelak besau. Camner tu ? Kecewa sket ...

Cuma ada satu part jer yang berjaya menarik perhatian aku dalam citer nih ialah lagu Soley Soley by Middle of The Road yang dinyanyikan oleh Abi Hurairah ngan Si Bekas Penari Kebudayaan masa tengah makan megi sebelum adegan Hantu Kak Limah bertenggek atas kepala si Abi Hurairah tengah memerut dalam 'umah kecik' (part nih pun ramai bagitau kelakar gila ... aku tak gelak !)

Motip sebenaunya ialah nak cakap pasal lagu Middle of The Road tu je. Hahaha ... agak terkejut jugak sebab macam dah berkurun lama tak dengo lagu nih. Ooo sapa yang tak tau, Middle of The Road nih zaman 70'an  nyer lagu. Biasalah, aku nie kan oldies. Kakaka ... aku suka muzik retro ah. Biau lah ... citarasa semua orang tak sama. Mungkin korang penah dengar lagu 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep' ... nanti aku tepek lagu nih kat sini

Kesimpulannya ... lain kali kalo nak tengok apa² movie. Jangan baca review ! Hahaha ... mencik aku. Nanti bagi harapan terlalu tinggi pehtu kecewa sendiri. Kalo terasa nak tengok, pegi jer tengok terus ... takyah tengok review. Dah sakit hati sendiri ...

4 comments:

  1. ank aku dh sibuk merengek nkl anggan hntu k.limah
    bapak dia ckp apa tau..
    xyah! beli cd c***k r*****k jek. baru 5 hengget..
    kahkahkah!!
    stlh baca review ko ni, aku sokong usul en. suami aku tuh!

    ReplyDelete
  2. baik ko beli 5 hengget tu je kak. tak berapa nak umph lah ... agak kecewa hatiku membayo bil astro bulan nih ... *nanges

    ReplyDelete
  3. aku pun rsa HKLBR ni so-so je..ada la part kelakar sket2..takde la sgt2 cam dok bca review katanya mcm best giler babas..aha..aku pun suka lgu Soley-Soley :)

    ReplyDelete
  4. tatau la part mana jer diaorang kata kelakar. kawan aku bini dia leh ketawa sampai nanges² ... pergh, tatau la. ke kita jer saraf ketawa dah putus ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...