01 June 2009

:: One Hot Wedding ::

Hot itu hanyalah hari yang panas. As in “The weather is bl**dy HOT today” Yer … aku dihujani peluh walaupun sudah guna Rexonna. Walaupun pengantin itu hot … matahari [bukan Ariana TV3] lagi hot dari pengantin. Semua orang mencari air sirap sejuk. Kompang bertalu² tak dihirau. Cuaca hot membuatkan orang tak peduli pada pengantin yang hot itu berarak. Sungguhpun hot … hot laie hati aku yang menunggu kawan aku dari Kajang itu. Aku dah sudah makan, salam pengantin, salam mak pengantin, tidokan anak aku … si Kajang itu tak muncul² juga. Nasib baik hot aku berkurang lepas aku sembang ngan mak si Kajang. Tapi tetap hot bila perut aku tak dapat makan banyak akibat konon nak slim lalu berangan memaksa diri masuk ke dalam korset saiz anak dara 4 taun lepas. Oleh sebab tak tahan sangat hot, aku pun angkat kaki masuk ke dalam kereta untuk pulang dan menyejukkan diri. Elok je keta aku berlepas, si Kajang telepon kata baru sampai. Aku dah sejuk, si Kajang pulak hot sebab aku dah blah tinggalkan dia. Hehehe …

Picture 004 Cumel nyer pengantin

Pengantin pompuan tu namanya Masyitah Akbar Ali. Aku dah kawan ngan dia since kitaorang tadika laie. So, that makes 24 years of friendship. Lama kan? She’s a dentist. Aku tak percaya orang lain bikin gigi aku melainkan dia sorang jer. That’ why I had a wonderful smile … thanks to Cheetot [ini nama manja among friends] Bila tengok gambo nih … teringat masa sekolah. Muka dia sebijik masa zaman kitaorang sekolah rendah. Well, apart from going to the sama kindy, we both end-up going to the same school until secondary. Uni jer lelain … cuz masa nih I dah lost in translation. Hahaha

Cheetot, if you are reading this … aku la manusia paling happy bila ko dah bertemu jodoh. Semoga perkahwinan korang bahagia hingga ke akhir hayat. Aku harap laki ko [gosh … sangat terlupa apa kah nama husband mu itu] dapat jaga ko dengan baik, hidup rukun dan damai. Sila bikin anak cepat² … kalo buleh girl yer. Senang sket aku nak berbesan. Kui kui kui

Besan yang sempoi,

2 comments:

  1. Ohhh sampai skerang aku masih tak dapat maafkan diri aku ini sebab gagal pergi ke wedding chitot. Apakan daya, banyak hal pulak berlaku lately...sedih

    ReplyDelete
  2. wah chitot kawin....
    kemain manis...
    baru ku tau dia dentist...
    kat mana klinik dia erk...
    aku pon nk senyum manis cam ko...heheheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...