19 June 2009

:: Laporan Bergambar ::

Entry mungkin akan jadi berjela² dan merapu² dan penuh gambar² … Enjoy saja dong!

Picture 035 Ini Makcik Kenit (Masitah nama nyer)
Adik mak aku
Sedang menunggu akak aku kuar dari airplane

Balik dari Dubai … transit kat Karachi
Sekali tu ada mamat India nih sakit perut

Flight delayed 45 mins

Haru betul

Sampai umah, Makcik Kenit cam nak pitam
Habis satu kepala ditampal koyok
Tak biasa jalan jauh katanya

Picture 038 Picture 040 Picture 039 Picture 046 Picture 049 Picture 044
Ini citer kawen² adek aku
Sangat penat cuz aku jadi chef ~ masak lauk pengantin
Hey … takde sapa ke amik gambo lauk² aku yang grand tu?

Kecewa …

Gambo kawen² takde cuz aku bizi
Dan abang aku telah jadi Incek Fotog tak bertauliah

Oho … biarkan saja orang² ber’D-SLR’ amik gambo

Ayah aku tengah pegang seko belalang daun yang sangat besar
Aku adalah sangat terkejut sebab belalang tu terbang direct ke muka aku then membelok ke Incek Jaque

Lepas tu Malliq asik meragam
Ayah aku cabut kepala belalang tu dan campak masuk longkang

“Kalo ko nih pelesit … ko balik le kat tuan ko takde kepala”

Apak aku sangat brutal
Kalo Mat Rempit Pelesit jumpa dia, harus kena cabut kepala cam sotong agaknya

Picture 078 Picture 077 Picture 075 Picture 082 Picture 083 Picture 081
Picture 088 Picture 087 Picture 090
Sian Malliq
Melalak² kena botakkan kepala

Pagi sebelum kenduri kawen² dan bersanding adek aku tu
Mak aku buat sket majlis Marhaban dan cukur jambul

Gambo masa majlis tu ada kat abang aku
Nanti lah aku amek

Ini lepas kenduri dah habis
Right before Maghrib … habis pala Malliq dah gondol

Yang menggondolkan ialah akak aku

Aku ngan Incek Jaque jadi tukang distract je
Pujuk² Malliq soh diam

Last sekali … ini je la obatnya

Picture 100
Rupanya lapar daa …
Elok je bagi susu dia tak kesah pun orang cukur pala dia

So … udah butak … hehehe

Picture 120
“Mak saya sangat kejam
Ada ke saya yang comel nih nak dimasukkan dalam washing machine
Tapi apa pun … saya tetap sayang mak saya”

Hehehe … konon² Malliq la cakap tu

Ini gambar kat kedai letrik paling murah kat Melaka
Pengantin nak beli washing machine, peti ais ngan ekon

Bila dah botak … sangat la lain mukanya
Kadang² rasa cam Alien pun ada

Hahaha

Picture 108
Mata yang juling² air tu menambahkan laie kecomelannya
Nuthing is perfect … right?
Hensem sangat nanti pun susah Mak nak menjaga

Butak ke, Alien ke, juling ke
Mak tetap sayang Malliq

Love you to bits,

Takde la berjela² sangat pun kan?

8 comments:

  1. malliq sangat comel tu yang kak kyra sayang tu....lepas ni kalau rasa rasa panas eh arr tumpah umah pengantin...kihkih

    ReplyDelete
  2. malliq.. sebbaik mak ko tak masukkn ko dlm oven nakkkk.....

    ReplyDelete
  3. :: alamaya ::

    kak kyra pun besh ... pandai layan adik Malliq main ... best jer tengok si kyra melayan budak kecik ... macam ada tokoh nak jadi kakak jer nih

    aik ... sapa yang isap ibu jari kaki nih? kyra ke malliq? sila jawab akak ipar ku oii

    ReplyDelete
  4. :: kakngah ::

    hehehe ... kalo pengantin nak beli oven ... mungkin jugak Malliq akan jadi model ayam panggang. kalo Maliiq lepas ... ayam pun lepas aaa ... ini cam Mr. Bean nak beli kuali bawak ikan

    ReplyDelete
  5. Mun, bpk ko dah take over umah bujang sebelah tu ek? wahhhhhh sikit punya luas aku tengok...nampak sangat aku dah lama x balik..

    ReplyDelete
  6. p/s: so what kalau juling air? malliq tetap comel & yes makcik dia ni sayang him as well..no matter what muacks!

    ReplyDelete
  7. :: Miss Brat ::

    umah sebelah tu dah lama la orang lain dah beli ... ko berapa taun tak balik aaa? jiran sebelah tu bagi kitaorang tumpang umah dia letak meja makan pengantin

    ReplyDelete
  8. Alamak! Isk! maluuu....yelah aku dah bertahun tak balik nih Mun..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...