11 June 2012

:: Penings ! ::

Aku dan anak. Muka lebih kurang serupa. Bila tengok muka dia macam tengok diri sendiri di cermin. Perasaan adalah sangat ganjil ... hehehe
Orang kata kalau anak lelaki, ikut muka mak (and vice versa) - sejuk. Tapi aku ngan budak kecik ni asik bergaduh jer hari² ! Suka jer buat menda yang bikin aku marah. Sangat tak cool ok !
Aku dah la sangat malas mau marah² tapi mana boleh tahan ... kalau main lego tu, sepahkan satu hall penuh menan dia. Pehtu bila hilang tanya kat aku. Aku kata tak tau, dia marah lak kat kita ni ha ... selagi tak jumpa dimarahnya kita. Menyirap sesangat ... pehtu dah sepah atas lantai, kita nak jalan dah macam booby-trap ! Kalo terpijak menatang kecik² tu kan ke sakit !


Skarang lak memelik je la perangai. Bangun pagi, bukak jer mata, nak jadi kucing ! Hadoyaii. Siap mengiau macam kucing ... siap merangkak ... suara lak buat suara kecik² kengkonon kucing la tu ... aduhai. Pastu kena la layan dia macam kucing. Boleh ? Masalah masalah ...




Ini plak kegilaan terbaru. Nampak tak sotong hijau tu ? Sotong yang muncul pada entry [klikini dan ini]. Selama ni tak heran pun nak main ngan si sotong tu. Tetiba plak sebok nak usung sotong tu kulu kilir. Yang paling best - dia kata sotong tu adik dia. Yang dia plak abang sotong ! Maaaakkkkk aii ! Abang sotong ko !


Aku cakap la kat dia ... takmo la adik sotong. Kita cari adik orang ek. Huh ... mati² takmo ! Dia kata adik sotong bagus. Baik, tak marah², tak nangis. Kalau adik orang nanti menangis ! Betul la tu. Nak salahkan pun tak boleh ... abih nak cakap camner laie ?


Apa je la anak aku nih ? Depression ke ?


Mengucap panjang aku ...





2 comments:

  1. hai mak sotong!










    larikkkkkkkkkkkkkkkkkks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kak ... kalo dak epal tetiba jadi cam anak aku kak, mau ko gila kejap ! pening dibuatnya

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...