13 July 2011

:: Buta Mata Bukan Buta Hati ::

Haih … nak marah, anak. Tak marah, geram ! Tapi aku pilih untuk marah Incek Hubby kerana terlupa tutup pintu freezer lalu menyebabkan rumah bebau macam pasar. Semua mencair. Entah dari pukul berapa terbukak pun tak tau la aku

Pasal apa nak marah² ni Cik Yumiko ?

Haih … gua takda hati mau marah lagi la. Lu orang tengok gambar saja sudah la ek …

13072011654 1307201165513072011656 13072011657

Skarang mau type ini entry pun meraba² dalam kegelapan kecerahan ! Huish … bengang betul !

Kisahnya … malam Isnin aku tido lewat, kol 2 lebih kot. Pehtu pepagi Selasa dah bangun kol 5.30 kot. AKu tak ingat lah. So, lepas kerja semalam … petang tu bawak Mak Wan yang jaga si Malliq Rayyan tu pie beli bingkai specs baru. So, bebudak kedai spec tu offer aku nak repair spec aku plak

Memang spec aku dah huduh pun. Senget benget nya … Tuhan je lah tau bila ada anak kecik nih. Dah lama memang nak tukar baru. Tapi asik tangguh jer

Ok, berbalik kepada cerita sedih

Sampai umah lepas tu dah kol 6 petang. Aku nyer kepala dah ting tong dah. Incek Hubby plak kuar balik pie betulkan tayar motor. Memasuk umah, bau cam pasar ! Rupanya freezer ternganga jer ! Geram betul !

Nak marah … orangnyer takde. So aku layan Malliq tengok rancangan pukau. Tengah sedap aku lepak baring sebelah dia, tetiba nak kencing plak. Adeh … nak bawak dia pie toilet, dia terkinja² tak tahan kencing agaknya, aku baru nak capai spec nak letak kat coffee table …

‘PRAK!’

Tak sempat capai … laie 2 cm jari aku nak sentuh spec aku tu … dah berkecai kena pijak !

Dan dan tu jugak aku menangis ! Huhuhu … sangat tak encem kay. Yer … aku tau

Dan itu budak kecik terus datang kat aku, usap² muka aku terus cakap “Mak … sowie, sowie, sowie”

Comel saja bila anak kecik sudah pandai bercakap.

Ahh … ko pikir ko comel aku takleh marah ? Hehehe … aku tak marah pun. Aku bawak dia pie toilet. Kang aku marah kang … mau terkecing atas karpet … laie mau bertambah amarah aku !!!

Lepas dah ke toilet … salin baju. Lepas tu aku membuta kat hall ok. Hilang suma marah pasal ngantuk nyer pasal. Lepas tu bila Incek Hubby balik … aku emosi ngan dia

Hahaha … tetiba jer kan. Padan muka dia

So … tunggu gaji je la baru aku beli spec. Tak kosa aku nak pecahkan tabung

2 comments:

  1. stended... ada anak kecik sepek mata selalu jahanam. aku mengalaminya saban tahun....

    ReplyDelete
  2. :: kakngah ::

    sampai terbelah 2 kanta aku kak ... menyirap jer

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...