30 December 2008

Hero ~ Part 4

Setelah dinodai oleh misi sebanyak 2 kali ... aku pun berjaya la membuang air ngan banyaknya. Lama betul aku kat dalam toilet sampaikan mak aku ingat aku dah pengsan dalam tu. Lepas kuar toilet, aku cakap la ngan diaorang aku nak pegi beranak dah ... masa ni mula la aku tak tentu arah. Salam ngan mak, ayah aku. Airmata cam nak bercucuran dah, tapi kena tunjuk macho. Tahan jer ...

Aku cakap ngan mak : Jangan risau mak ... boleh jer

Setelah bersalam dan berpelukkan ngan suma orang, aku pun pegi la jumpa misi tadi. Saya dah ready misi. Ayuh kita ke kamar bersalin! Chewah ... cam bagus jer ayat aku. Family aku lak, aku ingatkan dah selamat balik. Rupanya ayah aku pegi memborong nasik lemak kukus. Ada la pakcik nih dok sorong nasik lemak kukus dalam wad nih. Ayah bagi kitaorang 2 bungkus ... kononnya leh makan sambil tunggu² la ...

So, aku pun masuk le ke Kamar Bersalin sekali laie. Tapi kali ini aku masuk kat tempat yang betul² nak beranak punya tempat. Macam bilik² la, siap ada toilet ngan TV dalam bilik tu. Aku masuk situ lebey kurang kol 7 dah dekat time maghrib. Masa tu takde apa sangat, jadinya aku melayan la TV. Dalam kol 7.30 malam datang lah misi, dokter keliling aku ... story mory lebey kurang dia kata dia akan induce kejap laie. So aku rilek laie ... kol 7.45 dokter memulakan operasi

Aku diseluk, dijolok dan digodeh ... tuhan jer tahu betapa sakitnya. Menda paksa, mana tak sakit. Nurse kata dokter akan masukkan ubat dibawah sana tu supaya aku akan ada perasaan untuk beranak. Huhuhu ... masa letak ubat tu ... azabnya lah. Aku tak tau ler orang lain kena induce camner, tapi aku rasa sakit gila. Lepas dah letak ubat, misi tak bagi aku gerak selama 2 jam bagi membolehkan ubat tu menjalankan fungsinya

So ... aku pun ngan dungu menunggu la sambil berbaring melayan TV menunggu 2 jam berlalu ... lebey kurang kol 10 malam, misi datang. Masa nih aku tengah melayan citer Puaka Niyang Rapik. Huhuhu, memang tak penah tengok pun citer nih. Dia kata kalo nak pie toilet leh pie sebab jap laie dokter nak datang check. So aku pun bangun ler ke toilet. Sekali tu aku terpandang la kertas lapik tilam aku tu ... mak aiihh berdarah² ok. Urgh ... pemandangan yang horror! Aku pie toilet nak buang air kecik pun rasa cam nak meninggal. Buang air pun kuar darah ... banyak lak tu. Aduhai, sakit toksah la cakap

Dalam kol 10.30 malam, si dokter datang ... sekali laie kena godeh. Aku dah tak tahan dah masa nih ... kalo buleh aku terajang sesapa yang ada masa tu, dah lama aku flying kick jer suma orang. Dokter check, dia kata masih takde perbezaan dan kena induce laie sekali. Ahh ... relakan saja

Induce nih lak akan dibuat 3 kali dalam sela masa 6 jam setiap satu. So lepas 2 jam induce, dokter check then tunggu laie 4 jam. Dalam masa 4 jam tu si misi akan datang amik graf baby sama graf kesakitan kontraksi anda. Aku paling tak suka masa amik graf nih sebab aku takleh nak bergerak. Sungguh bosan

Nasib baik ler ada TV ... pertama kali dalam hidup aku ... aku sangat takut nak tido

3 comments:

  1. aisey...baca citer ni membuat kan diri ini takut untuk beranak kembali semula.....huuuu...horror....

    ReplyDelete
  2. :: alamaya ::
    memang horror ... tak sangka pengalaman beranak camnie yang dapat

    ReplyDelete
  3. soo kesian la u... i, 2 anak induce, tapi x la tekejut2 kasi ubat, then x kasi tau nak seluk ke apa ke. suma dia kasi tau, puan, lepas ni kita nak buat cam ni.. cam ni.. nanti nanti u akan rasa cam ni.. cam ni.. sesuatu x kena ngan management unit beranak sepital nih! bab kena sodorm ni yang tak lalu nih... dia x kasi tau ke nak seluk? ceh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...