20 December 2008

Hero ~ Part 1

Aduhai ... lama betul aku tak update blog aku neh. Bersawang? Ouh tidak ... belum bersawang laie sebab aku tengok dah 2 minggu tinggal pun masih ada laie orang yang sudi nak menjengah blog aku yang seberapa nih. Trimas kepada yang sudi menyinggah ... dah singgah tu tekan2 la mana yang patut yer ...

Nak citer la sket pasal aku bersalin aritu. Ekceli due aku patutnya pada 8 Dec kan ... Hari Raya Haji la tu. Kebetulan 4 Dec aku ada appointment kat sepital besar sebab masa bulan 11 aritukan aku ada masuk sepital 1 hari sebab air ketuban aku kuar. So dipendekkan ceritanya ... aku ngan Incek Jaque pegi la memenuhi appointment tu. Ingatkan sekadar chek-up biasa ler. Ye lah, aku takde rasa nak beranak ke apa pun ... suma cam biasa. Siap dah berkira2 ngan Incek Jaque dah ... lepas jer chek-up nak pie tengok Los Dan Faun. Fuh, lama sieh aku nak tengok citer nih

Sampai jer turn aku (dah ler lama giler tunggu giliran ... nasib baik ler suma orang bebaik belaka) si dokter V pun check la aku. Pergh ... aku tak tau ler nak cakap apa si dokter V nih, masa dia check perut aku, buleh dia buat perut aku nih macam roti canai ... suka hati nenek dia jer tekan2 ... aku yang takde rasa nak beranak buleh terberanak time tu gak ... hawau betul. Aku tahan je la, kang banyak songel, laie dia memacam lak

Si dokter V (aku takmo letak nama ... nanti kena sue lak tak tentu pasal) soh aku pie scan lak. So tunggu la aku laie kat tempat scan. Incek Jaque ntah mana dah duduk so aku pun tunggu je la. Bila sampai turn aku scan ... dokter A nih scan la perut aku. Dah ler tak bagi aku tengok, scan asal buleh jer. Dah ler sebok ngan nak terkencing lah apa lah, si dokter nih scan aku rasa ikut dan dia jer ... tapi aku memang tak puas hati masa dia scan tu

Lepas scan cincai boncai, si dokter A soh amik fail aku dan hantar balik kat dokter yang aku jumpa memula tadi. So aku pie balik kat bilik dokter V nih tunggu la laie. Adeh, pegi sepital gomen nih, penat menunggu jer. Tah berapa menet lepas tu aku kena panggil balik ngan dokter V tadi. Dia bagitau lah ...

"
Akak, saya tengok scan akak nih, saya nak bagi akak ballik pun saya tak berani. Air ketuban akak sangat sedikit, sudah tinggal 5 sahaja. Jadi saya mau akak masuk wad dan kami akan try induce akak untuk bersalin, sebab akak due 8 haribulan kan? Kalau boleh kita mau akak bersalin sekarang lah sebab air ketuban akak dah sangat kurang..."

Gulp ... Gulp ... Gulp ...

Kita bersambung bila aku free yer ... (Ini pun dah terperap dalm DRAFT dah berapa kurun dah nih ... tak menang tangan nak layan baby Malliq)

Sementara tu ... layan la beberapa gambo cumel anak aku nie yer ... daaa

Malliq sedap tido dalam keta ... baru balik dari klinik lepas check jaundice

Laie gambo Malliq tido ... blankie tu aku nyer masa baby tau

Malliq ngan mata bulat nyer ... ada rupa kitaorang ke?

2 comments:

  1. Comel yg amat, a good blend of ko & jaque, tp menurut kata mak aku yg melihat gambar2 ni, dia kata raut muka lebih ke ko :)

    ReplyDelete
  2. iya betol amat adorable.
    rasa mcm nk cekup bawak balik dan buat sebagai ice cream baby. >:D
    COMEL amat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...