05 February 2010

:: Sian Si Malliq ::

Semalam dengan jayanya kol 9.30 PM aku dah terbongkang! Kah kah kah ... penat doh! Dah ler tekak ada ala² nak kena serangan demam. Balik jer keje semalam merayap ke jusco nak beli ayam. Memula terasa nak makan ayam golek ayamas ... tapi pikirkan seko ayam jer dah dekat nak 20 hengget ... kensel jer sudah. Bakar ayam sendiri laie bagus

Nak jadi kesah masa kat jusco nih, aku tengah nak amik plastik kat rak sebelah nak amik lemon, si Malliq plak tengah berdiri dalam shopping cart tu ngan bapak dia. Tengah aku paling jer tak sampai semenet ... GEDEGANG!!! Pusing jer belakang si Malliq dah tertiarap atas lantai ngan cart tu semua terbalik. Huish ... berderau darah aku. Apa lagi si kecik tu meraung la ... satu jusco bleh dengar! Semua dekat² situ pandang cam nak salahkan kitaorang yang tak tengok anak bebaik la kan

Kalo pikir logik la kan ... camner la cart yang beso tu, 4 roda, berat plak ... buleh budak setaun 2 bulan terbalikkan? Malliq ... ko nih jatuh dari Planet Krypton tak bagitau mak ek? Superman kot anak aku nih? Kui kui kui ... bila check balik, cart tu memang cam cacat sket ... senget sebelah then roda nya pun cam ala² nak tercabut. Ini kalo aku saman jusco mesti dapat sopping kat jusco free seumur hidup kan?

Sian tol aku tengok si Malliq nih ... melekap jer kat aku. 10 menet gak ler baru benti nangis. Dah ler kalo nangis ala² drama ... air mata pergh takmo kalah. Laie teruk dari pompuan. Gedebak gedebuk ... terus balik umah. Sampai umah kol 7 terus buat Lemon Rosmary Chicken. Wah nama takmo kalah. Ayam seko baru 9 hengget. Lemon sebiji baru singget. Daun rosmary baru 2 hengget. Semua aku guna separuh ... baru 6 hengget jer modal. Pehtu dapat roast ciken yang sodap bangat! Layan betul makan ... gambo jer tak amek. Bateri sudah kong ... lain kali aku buat aku amik gambo lah ek

Mak Superman,

1 comment:

  1. saman jek.. glemer lg kaya raya ko nanti.
    eh.. bkn otromen ke..
    kata mak jepun..
    wakakaka!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...